Oorzaak Pre-Eclampsie gevonden

Array

Onderzoekers van de universiteit van Cambridge hebben de oorzaak van pre-eclampsie ontdekt. De vondst geeft hoop op middelen tegen de gevaarlijke aandoening, die tot nu toe niet te behandelen is.
Aan de basis van de ontdekking ligt beter inzicht in de werking van bloeddruk, waarbij het eiwit angiotensine betrokken is. Tot voor kort begrepen wetenschappers de rol van dit eiwit niet precies, maar de Britse onderzoekers hebben de structuur nu ontrafeld. De bevindingen uit het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Nature.

Eiwit
Het eiwit blijkt te oxideren en van vorm te veranderen, om toegang te verlenen tot een enzym. Hierdoor komt een hormoon vrij en stijgt de bloeddruk. Bij vrouwen met zwangerschapsvergiftiging werd veel meer geoxideerde angiotensin gevonden dan bij gezonde vrouwen.

ACE-remmers
De huidige medicatie tegen hoge bloeddruk, bijvoorbeeld ACE-remmers, zijn gericht op de latere stadia van het mechanisme dat de bloeddruk regelt. Omdat de vondst ook inzicht geeft in de vroege fase van het proces, kunnen onderzoekers nieuwe medicijnen ontwikkelen.

Bron: Nature

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen