Derbystar steunt Pink Ribbon

0
378

De Eredivisie Vrouwen steunt in de maand oktober de campagne van Pink Ribbon. Wedstrijden worden gespeeld met een speciale Derbystar Pink Ribbon bal en de speelsters dragen roze polsbandjes om aandacht te vragen voor borstkanker.

Perfecte match
Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. Oktober is traditiegetrouw de campagnemaand waarin Pink Ribbon onder meer oproept te bewegen. Als je dagelijks dertig minuten beweegt verklein je de kans op het krijgen van (borst)kanker met zo’n dertig procent. ‘Voetbal is bewegen’, zegt Priscilla Janssens, manager Stichting Eredivisie Vrouwen. ‘De clubs en speelsters – topsporters en fantastische rolmodellen kunnen op een effectieve en positieve manier aandacht vragen voor dit thema.’

Derbystar Pink Ribbon bal en polsbandjes
Speciaal voor deze samenwerking heeft de Official Ball Supplier en prtner van de vrouwencompetitie Sportdirect.com een unieke Derbystar Pink Ribbon bal gemaakt. Deze bal zal gebruikt worden tijdens Eredivisie Vrouwen wedstrijden in oktober. De bal wijkt af van de gangbare bal waarmee doorgaans wordt gespeeld; een groot aantal vlakken is paars en er is een prominente plaats voor het Pink Ribbon logo. Om ook buiten het veld Pink Ribbon te steunen dragen de Eredivsie-speelsters een roze polsbandje.

Over Stichting Eredivisie Vrouwen
De Eredivisie Vrouwen, bezig aan haar vierde seizoen, is in 2007 van start gegaan. Sinds dit seizoen doen acht betaald voetbalclubs mee: ADO Den Haag, AZ, sc Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht, VVV-Venlo, Willem II en FC Zwolle.

Vorig artikelA.Vogel gaat griepmetingen doen via Twitter
Volgend artikelA Sister’s Hope doneert € 600 000 aan Stichting Pink Ribbon
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.