Herstel SAP markt belemmert groei Magma

Magma IT Solutions zoekt uitbreiding SAP-team voor realiseren groeiambitie
Magma IT Solutions, dienstverlener op het gebied van HRM, gezondheidszorg, onderwijs en bedrijfsleven ziet een duidelijk herstel van de SAP markt. Het marktherstel dreigt het bedrijf te belemmeren in haar groeiambities vanwege gebrek aan goede, ervaren SAP specialisten. Magma is dan ook op zoek naar ervaren SAP specialisten die het succes van het bedrijf helpen uitbouwen.

Magma realiseerde een sterke groei door zich scherp te focussen op een aantal kerngebieden. De IT dienstverlener is gespecialiseerd in het implementeren en ondersteunen van bedrijfsprocessen met de software van SAP en richt zich op de markten onderwijs, gezondheidszorg, bedrijfsleven en HRM. Recent kwam het IT bedrijf met stip binnen in de Computable Top 100 op plaats 74. Met name de sterke financiele positie bezorgde Magma deze notering.

Peter Ouwens, partner van Magma IT Solutions en verantwoordelijk voor strategie en innovatie: “We merken dat onze strategie, waarin we scherp inzoomen op de bedrijfsprocessen van onze klanten, zijn vruchten afwerpt. De afgelopen periode zijn we sterk gegroeid. Zo sterk dat we, nu de markt zich herstelt, voorzien dat we onze geplande groei niet kunnen realiseren bij gebrek aan ervaren SAP consultants”. Volgens Ouwens zit de kern van het succes van het bedrijf in een combinatie van een sterke klantfocus en een goede, betrouwbare dienstverlening. “We hebben flink geïnvesteerd, zowel in het service center voor onze klanten, de verdieping van onze SAP practices, als in de markten die we bedienen. We hebben de overtuiging dat je als IT dienstverlener moet begrijpen hoe de business van klanten in elkaar steekt. Pas dan kun je de innovatieve kracht van SAP optimaal inzetten om bedrijfsdoelstellingen te helpen realiseren.”

SAP erkent de aanpak van Magma met drie partnerships; Magma IT Solutions is officieel Vertical Expertise Partner Healthcare, Special Expertise Partner SAP HCM en Business Process Outsourcing Partner voor SAP HCM.

Over Magma
Magma IT Solutions is een snelgroeiende IT dienstverlener die al ruim 12 jaar succesvol is in de Nederlandse markt. Bij de vier vestigingen in Geleen, Den Bosch, Capelle a/d IJssel en Apeldoorn werken 140 mensen. Magma is gespecialiseerd in het snel en vakkundig implementeren en ondersteunen van de bedrijfsprocessen met de software van SAP. Het bedrijf heeft daarvoor onder andere eigen templates ontwikkeld die de implementatie van SAP voor veel bedrijven en instellingen bereikbaar maakt.