Nieuwe medische imaging-technologie van Canon voor betere digitale radiografie en oogzorg

0
249

Canon Europe – wereldwijd marktleider op het gebied van imaging solutions – introduceert hoogwaardige imaging-technologie voor toepassing in de medische sector. Tijdens Canon EXPO Parijs 2010 – een internationale tentoonstelling van Canon die eens in de vijf jaar op het programma staat – heeft zij een reeks hoogwaardige toepassingen gelanceerd gericht op het verbeteren van de workflow en efficiency van medische diagnoses, waarbij het welbevinden voor de patient is gewaarborgd. Deze investeringen in nieuwe medische systemen zijn een belangrijke pijler van Canon’s groeistrategie tot 2015.

De nieuwe imaging-technologie voor de medische sector bestaat uit de volgende toepassingen:

Digitale radiografie
Het vastleggen van gedetailleerde dynamische röntgenbeelden met hoge beeldsnelheid
Deze technologie is tijdens Canon EXPO Parijs 2010 geïntroduceerd via de nieuwe Canon Mobile C-arm: het eerste volledig geïntegreerde digitale radiografiesysteem voor de gezondheidszorg. Deze oplossing bevat ook de door Canon nieuw ontwikkelde röntgen Flat Panel Detector, de CSX. De hoge beeldsnelheid en de hoge gevoeligheid van de CSX-sensor zorgen ervoor dat een veel lagere dosering van röntgenstraling nodig is om hoogwaardige beelden te verkrijgen, zowel bij statische röntgenfoto’s als mobiele fluoroscopische realtime videobeelden. Dankzij het grote bereik van de C-arm kan voor medische ingrepen en orthopedische chirurgie een groter deel van het lichaam worden bereikt. De Mobile C-arm en CSX Flat Panel Detector stellen een nieuwe norm in diagnostische radiologie. Deze technologie ondersteunt artsen bij het stellen van diagnoses en het uitvoeren van behandelingen op een wijze die bijdraagt aan de zorg voor en het welbevinden van patienten.

De volledig geïntegreerde digitale radiografiesystemen zijn belangrijke instrumenten voor chirurgen. Deze systemen worden gebruikt bij zowel orthopedische en traumachirurgie als bij vasculaire en niet-vasculaire behandelingen.

Oogzorg
• Cross media imaging-technologie voor hoogwaardige beelden van het netvlies zijn mogelijk door middel van twee Canon XEED WUX-10 MII Medical-projectoren. Deze zijn in staat een exacte 3D-weergave te produceren en ondersteunen artsen bij het samenstellen van medische dossiers.
• De lichtgewicht Canon CR-2 non-mydriatische digitale netvliescamera met ingebouwde Canon EOS digitale SLR-technologie: deze camera is speciaal aangepast voor het vastleggen, documenteren en weergeven van de oculaire fundus met behulp van een 15,1 megapixel digitale camera. De apparatuur is volledig geschikt gemaakt voor het fotograferen van het netvlies. De CR-2 ondersteunt vroegtijdige detectie van glaucoom en andere oogaandoeningen. Daarnaast kan het een indicatie van hoge bloeddruk en diabetes geven.

Nieuwe medische oplossingen
• XDS-I – Cross-Enterprise Document Sharing for Imaging – markeert een mijlpaal in de ontwikkeling van IT-oplossingen voor de gezondheidszorg. De technologie koppelt medische informatie aan operationele apparatuur met als doel een gemeenschappelijk platform voor medici te creeren dat hen op verschillende locaties in staat stelt snel diagnoses te stellen. Dit systeem faciliteert medische zorg in teamverband vanaf meerdere locaties door gebruikmaking van gecombineerde Canon-oplossingen voor imaging en documentverwerking.

Zowel de EOS-technologie in de netvliescamera als het medische IT-systeem zijn voorbeelden van de strategie van Canon om hoogwaardige technologie te combineren en te integreren in oplossingen die ook in andere sectoren en voor andere toepassingen kunnen worden ingezet.

Toekomstconcepten voor de medische sector
• Canon introduceert bovendien het medische systeem van de toekomst: een fotoakoestisch diagnoseapparaat dat kan worden gebruikt om in het menselijk lichaam te kijken met behulp van optica en ultrasone technologie. Met de ontwikkeling van deze technologie wil Canon een vroegtijdige detectie van borstkanker en andere levensbedreigende aandoeningen mogelijk maken. Het nieuwe beelddiagnosesysteem is stralingsvrij en niet-invasief. Het getoonde systeem is een concept . Besluitvorming over de marktintroductie volgt.

Canon heeft 70 jaar ervaring in imaging voor de medische sector, specifiek op het gebied van radiografie en oogzorg. Deze expertise is in februari 2010 verdiept met de overname van het Poolse bedrijf OPTOPOL, marktleider in Optische Coherentie Tomografie. Dit is technologie die wordt gebruikt voor een vroegtijdige detectie van netvliesaandoeningen. Naar verwachting groeit deze sector sterk nu aan leeftijd en leefstijl gerelateerde ziekten, zoals diabetes, dat vroegtijdig is te herkennen aan de hand van veranderingen in het netvlies, steeds vaker kunnen worden voorkomen. “De combinatie van de OCT-technologie van OPTOPOL en hoogwaardige technologie voor optica en imaging die Canon als toonaangevend leverancier van camera’s en objectieven toepast, is een belangrijke pijler van onze strategie om internationaal marktleider te worden in de markt voor geavanceerde oogheelkundige diagnoseapparatuur”, zegt Yoshiyuki Masuko, Senior Director Medical Systems Division van Canon Europe.  “Canon blijft fors investeren in een groot aantal toepassingen van medische imaging en bouwt hierbij voort op een lange traditie van technologische innnovaties in de gezondheidszorg.”

Over Canon Medical Systems
Canon is al 70 jaar actief in de gezondheidszorg. Sinds 1940, toen de eerste medische toepassing van Canon is gelanceerd – een röntgentoepassing voor de diagnose van tuberculose – heeft Canon een standaard gezet op het gebied van radiografie en oogzorg. Canon’s uitgebreide aanbod van digitale radiografiesystemen en diagnoseapparatuur voor oogzorg wordt toegepast in ziekenhuizen, medische centra en onderzoeksinstellingen. Daarnaast worden deze systemen en apparatuur gebruikt in omgevingen waar draagbaar en mobiel gebruik gangbaar is. Canon werkt voordturend aan het verbeteren van de patientenzorg, onder meer door het bieden van een superieure beeldkwaliteit, flexibiliteit en het optimaliseren van de workflow. Voor meer informatie: www.canon-europe.com/medical