Flexibel oordopje voorkomt infectie kinderoor

Array

Oorpijn. Bij kinderen komt het geregeld voor. En meestal wordt het veroorzaakt door een ontsteking aan het middenoor. Opgelopen tijdens zwemles of na een dagje uit in het subtropische zwemparadijs. Voor de kinderen een zeer pijnlijke ervaring die lang kan duren. Niet voor niets zijn er steeds meer kinderen die tijdens het zwemmen of douchen oordopjes dragen.

Speciaal voor zwemmende kinderen, ontwikkelde ALPINE Hearing Protection de Alpine Pluggies Swim(TM). Het zijn flexibele oordopjes die zich vormen naar de gehoorgang van het opgroeiende kind. Ouders hoeven dus niet elk half jaar een kostbare, op maat gemaakte set aan te schaffen omdat de gehoorgang van het kind wat groter is geworden. De Pluggies Swim(TM) zijn geschikt voor kinderen tot ongeveer 12 jaar.

Speciaal geluidsfilter
De oordopjes zijn gemaakt van flexibel materiaal. De twee lamellen sluiten het oor helemaal af voor water. Bovendien bevatten ze een speciaal geluidsfilter dat te hard lawaai in het zwembad dempt. De kinderen kunnen nog wel bijvoorbeeld de badmeester of de ouders horen. Onderzoek van de ArboUnie wijst uit dat het geluid in een zwembad kan oplopen tot boven de 80 decibel. Wie langere tijd blootstaat aan 80 decibel of meer loopt het risico lawaaidoof te worden.

Lancering half oktober
Alpine Pluggies Swim(TM) zijn vanaf half oktober onder andere verkrijgbaar bij audiciens, opticiens, apotheken en drogisterijen of via www.apine-shop.nl. ALPINE Hearing Protection is producent van een breed assortiment gehoorbeschermers en aanverwante producten. De organisatie levert onder meer speciale gehoorbeschermers voor musici en motorrijders.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen