Hindoestaans Divali-feest op 2 november

Array

VU medisch centrum
Na het spetterende Suikerfeest is er op 2 november aandacht voor het Hindoestaanse Divali-feest. Wouter van Ewijk, lid raad van bestuur, zal samen met een vertegenwoordiger van de Amsterdamse Hindoegemeenschap de middag openen. Hindoes vieren met Divali de komst van het goddelijke licht. Dit licht symboliseert de uiteindelijke overwinning van het goede in de samenleving maar ook in het innerlijk van de mens. Divali valt dit jaar op 5 november. In VUmc blikken medewerkers en patienten, hindoe of niet, op 2 november vooruit met muziek, dans, klederdrachten, Divali-lichtjes, hapjes, een gebed en toespraken.

De ingang van de manifestatie is op locatie 0C65 (in de foyer, bij de Amstelzaal). De inloop start vanaf 15.30 uur en van 16.00 tot 18.00 uur is er een doorlopend programma onder de titel ‘Wees verlicht van binnen en buiten’. Medewerkers en patienten zijn van harte welkom om binnen te lopen en te genieten van muziek, ontmoeting en diverse gerechtjes die bij Divali horen.
bron: Tracer

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen