Subsidies voor onderzoekers UMC St Radboud

Array

Drie onderzoekers van het UMC St Radboud hebben een subsidie ontvangen om te besteden aan hun onderzoek. Het gaat om Vidi-subsidies van NWO (800.000 euro per stuk). De Vidi’s zijn voor dr. Sebastiaan Overeem , dr. Judith Homberg en dr. Joost Martens.
Dr. Sebastiaan Overeem van de afdeling Neurologie en het Donders Centrum voor Neurowetenschappen (DCN) gaat met z’n Vidi-geld onderzoek doen naar het gunstige effect van powernaps bij de ziekte van Parkinson. Na het slapen kunnen veel patienten met deze ziekte een tijdje makkelijker bewegen. In het onderzoek wordt het mechanisme achter dit wonderlijke fenomeen bestudeerd.

Dr. Judith Homberg van de afdeling Cognitieve Neuroscience en het DCN zal nieuwe inzichten vergaren in de (epigenetische) mechanismen die ten grondslag liggen aan de negatieve (depressie) en positieve (verbeterd leervermogen) gevolgen van interacties tussen genen en omgeving.

Dr. Joost Martens van de afdeling Moleculaire Biologie en het onderzoeksinstituut NCMLS gaat fundamenteel onderzoek doen naar de rol van DNA-bindende eiwitten bij het vormen van verschillende celtypen in bloed. Dit onderzoek zal meer inzicht geven in de normale bloedontwikkeling en in het ontstaan van leukemie.

De Vidi-subsidie is onderdeel van het programma Vernieuwingsimpuls van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Dit programma richt zich met persoonsgebonden subsidievormen op verschillende fasen in de wetenschappelijke carrière van onderzoekers: Veni (pas gepromoveerd), Vidi (ervaren) en Vici (hoogleraarniveau). De toegekende subsidies geven een stimulans aan vernieuwend onderzoek en bevestigen de status van het Radboud als topkenniscentrum.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen