Samen Sterker wint Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010

Samen Sterker – door dik en dun! van LFB Noordwest is winnaar van de Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010. Deze leefstijlcursus voor mensen met een verstandelijke beperking wint hiermee 25.000 euro. Zorgverzekeraar Agis looft elk jaar de Zorgverbeteraarsprijs uit om vernieuwing en verbetering in de zorg te stimuleren.

Bert Huiskamp, juryvoorzitter en voorzitter Verzekerdenraad van Agis, reikte donderdagmiddag na presentaties door de vijf genomineerden de hoofdprijs uit. Samen Sterker is een cursus waarin mensen met een verstandelijke beperking elkaar leren gezond te koken en meer te bewegen. Cursisten worden betrokken bij hun eigen unieke leerproces om hun leefstijl te veranderen. Tijdens een elevator pitch op de prijsuitreiking hadden twee deelnemers aan de cursus een overtuigend verhaal verteld. ‘Het mooie is dat we het zelf doen. Mensen met een verstandelijke beperking vinden het soms moeilijk om gezond te leven. Maar als je daar samen aan werkt, voel je je vanzelf beter én fitter.’

Jurycommentaar
Unaniem wees de jury Samen Sterker aan als winnaar. Bert Huiskamp: ‘Het project komt duidelijk voort uit de eigen kracht van de mensen zelf. De cursus is echt voor-en-door. Samen Sterker is niet alleen gezond, maar is ook goed voor het zelfbeeld.’

Genomineerden

De vier overige genomineerde projecten waren: ‘Fysio-online’ van Zorggroep Almere,
‘Open podium: een open benadering voor ggz-clienten’ van Mentrum, PAL4 Palliatief van Aveant en ‘Een steekje los? Een eigenwijs spel’ van Zorgbelang Gelderland. Voor de prijs hadden zich 73 projecten aangemeld.

Jury
De jury van de Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010 bestaat uit:
Bert Huiskamp, voorzitter jury, voorzitter Verzekerdenraad Agis Zorgverzekeringen
Jolanda Buwalda, Raad van Bestuur Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra
Ruud Koolen, hoofdredacteur Skipr
Frans Boonekamp, huisarts
Nel Klaasse Bos, adviseur maatschappelijke vernieuwing
Anja Laeven, directeur Stichting Clientenbelang Utrecht
Anouk Gomes, accountmanager gebied Amsterdam Agis Zorgverzekeringen

Bron: Agis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen