Hoe opnieuw te beschermen tegen kinkhoest

0
310

Kinkhoest is een zeer besmettelijke bacteriele ziekte van de luchtwegen, voornamelijk veroorzaakt door de bacterie Bordetella pertussis. Sinds de jaren negentig vinden er echter weer uitbraken plaats over de gehele wereld ondanks vaccinatie. Rachel Stenger onderzocht de inductie, kwaliteit en langetermijninstandhouding van specifieke afweermechanismen tegen kinkhoest in kaart gebracht.

Haar resultaten geven inzicht in de onderliggende mechanismen die beschermen tegen kinkhoest. Aan de hand van de bevindingen worden er maatregelen voorgesteld om het huidige vaccin te verbeteren zodat er betere langetermijnbescherming na vaccinatie wordt verkregen om de op dit moment circulerende B. pertussis-stammen te weerstaan en om verdere uitbraken te voorkomen zodat ook ongevaccineerde baby’s beschermd zijn.23-11-2010, 10:30 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.
rachel Stenger, Geneeskunde
Proefschrift: Induction and maintenance of Bordetella pertussis specific immune responses
Promotor 1: Prof. dr. F. Miederma
Promotor 2: Prof. dr. C.J.P. Boog
Copromotor 1: Dr. C.A.C.M. van Els

Vorig artikelHet functioneren van patiënten met polyneuropathie
Volgend artikelControlerende T-cellen in reuma
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.