Toekomst gezondheidszorg centraal tijdens ZN Jubileumcongres

Array

‘De gezondheidszorg is geen kostenpost meer, maar levert een bijdrage van vijftien procent aan het bruto binnenlands product van de Europese landen’. Dit scenario schetste dr. Arne Björnberg voor het jaar 2025 (dus over 15 jaar) tijdens het ZN Jubileumcongres op 28 oktober. Tijdens het netwerkcongres voor leden van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vierde de brancheorganisatie haar 15-jarig jubileum in Theater Figi te Zeist. Dagvoorzitter van het congres was Wout Dekker, manager Communicatie en Public Affairs van ZN.

Björnberg is directeur van Heatlh Consumer Powerhouse, het bureau dat verantwoordelijk is voor de Euro Consumer Health Index (ECHI). De ECHI is een Europese ranglijst waarin de kwaliteit van zorg in een groot aantal landen met elkaar wordt vergeleken. In 2009 stond Nederland op de eerste plaats. Björnberg voorspelt dat het Nederlandse zorgverzekeringmodel aan de basis staat van de omslag van kosten naar baten van de gezondheidszorg in Europa. Andere Europese landen nemen het Nederlandse model over. Gezondheidszorg transformeert naar een dienstensector. Economische stabiliteit, innovatie, lagere belasting en marktintegratie staan volgens hem garant voor een enorme toename van werkgelegenheid.

Filmpjes:
trendwatcher Adjiedj Bakas
terugblik op 15 jaar
zorgverzekeraars over 15 jaar

Foto’s:
Slideshow jubileumcongres

Bron: Zorgverzekeraars Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen