Zorgverzekeraars gebruiken uniforme kwaliteitseisen

Array
Zorgverzekeraars gaan in 2011 gezamenlijk voor vier aandoeningen het kwaliteitsbeleid van de specialisten gebruiken bij de inkoop van zorg. Het gaat om de behandeling van dikkedarmkanker, Parkinson, nierdialyse en bariatrische chirurgie (maagbandjes).De zorgverzekeraars sluiten aan bij het kwaliteitsbeleid dat de beroepsgroep zelf in gang heeft gezet. Door dit beleid een belangrijke plek te geven in het inkoopproces, dragen de zorgverzekeraars bij aan de implementatie van het kwaliteitsbeleid van de medisch specialisten en daarmee een betere kwaliteit van zorg. Hoewel kwaliteit tijdens de onderhandelingen van verzekeraars met zorgaanbieders al jarenlang onderwerp van gesprek is, denkt Sjoerd Terpstra, senior beleidsadviseur Zorg, dat inkopen op basis van uniforme kwaliteitscriteria een verdere impuls kan geven aan de rol van verzekeraars: “Van zorgverzekeraars wordt verwacht dat ze hun inkooprol goed vervullen en bijdragen aan een beheerste kostengroei. Door uniforme kwaliteitseisen centraal te stellen, kunnen ze dat beter waarmaken. Samen met patienten- en consumentenorganisaties willen zorgverzekeraars aanbieders stimuleren om transparant te zijn over dat wat ze doen. Verzekerden kunnen daardoor rekenen op kwalitatief goede zorg.”

Bron: Zorgverzekeraars Nederland
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen