Ruim één op de drie kinderen heeft last van wratten

Array

Het Leids Universitair Medisch Centrum maakte onlangs bekend dat ruim één op de drie basisschoolkinderen wratten heeft, zo bleek uit onderzoek. De Mauritsklinieken, poliklinieken dermatologie, startten in dit kader een serie praktijkavonden voor doktersassistenten met als thema wratten en wat er tegen te doen is. Dr. Germaine Relyveld, dermatoloog Mauritskliniek Utrecht: “Binnen onze polikliniek zien wij veel patienten met wratten en zijn er verschillende methoden om deze patienten te behandelen. De Mauritsklinieken wil met deze zgn. wrattenavonden doktersassistenten in de praktijk laten ervaren hoe een wrattenbehandeling in zijn werk gaat en welke behandelmethoden er zoal zijn.”

Tijdens de praktijkavond werd er aan de doktersassistenten uitgelegd welke soorten wratten er zoal zijn en wat er nu effectief tegen te doen is. Vervolgens kregen zij in kleine groepjes praktijkles in het behandelen en verwijderen van wratten bij patienten. De wrattenavonden in de Mauritskliniek Utrecht lopen nog tot begin november. Eerder dit jaar werden de praktijkavonden druk bezocht in de Mauritskliniek Den Haag. Voorjaar 2011 staan deze praktijkvonden gepland in de Mauritskliniek Nijmegen.
Over de Mauritskliniek Utrecht
De Mauritskliniek Utrecht, polikliniek dermatologie, is gevestigd aan de Burgemeester Reigerstraat 72 in het centrum van Utrecht. Net als in de reguliere ziekenhuizen
wordt binnen de Mauritskliniek Utrecht de dermatologie over de volle breedte aangeboden, zowel poliklinisch als in dagbehandeling. Naast de algemene dermatologie
richten de Mauritsklinieken zich op de behandeling van huidkanker, allergieen, huidafwijkingen en spataderen.

Bron:
www.mauritsklinieken.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen