Chatservice gaat geen vraag over drugs en alcohol uit de weg

Array

Vandaag start het Trimbos-instituut samen met instellingen voor verslavingszorg een chatservice over alcohol en drugs. Hierbij is geen vraag onbespreekbaar.  De chatservice is dagelijks online van 15.00 tot 18.00 uur en wordt bemand door professionals uit de verslavingszorg en medewerkers van de Drugs/Alcohol Infolijn van het Trimbos-instituut. De chatservice is een pilotproject en loopt tot 30 april 2011.

In het verleden werd door het Trimbos-instituut en door verschillende instellingen van verslavingszorg chatservices aangeboden. Door de krachten te bundelen is het mogelijk ̩̩n chatservice aan te bieden. Om de beurt verzorgt een instelling voor verslavingszorg deze service. Bestaande informatiekanalen als telefoon en e-mail worden nu uitgebreid. De chatservice is bedoeld voor iedereen met vragen over deze onderwerpen maar er is speciale aandacht voor jongeren tussen 12 Р22 jaar en hun ouders. Zij krijgen informatie van deskundigen en worden als er sprake is van een hulpvraag naar de juiste instantie doorverwezen.

De chatservice wordt gestart door op een banner te klikken op de website van een instelling voor verslavingszorg. Daarnaast is de banner te vinden op drugsinfo.nl, partyflock.nl, scholieren.com, Hyves en Facebook. De instellingen voor verslavingszorg die meedoen zijn: Bouman GGZ, VNN, GGZ Noord en Midden Limburg, Tactus verslavingszorg, Mondriaan Zorggroep, IrisZorg, Jellinek, Brijder Verslavingszorg, en Novadic Kentron.

Wat voor vragen?
Alle denkbare vragen over drugs en alcohol kunnen gesteld worden. Hoeveel alcohol is nog gezond? Hoe lang duurt het voor ik weer nuchter ben? Mijn zoon is aan de drugs, wat nu? Wat is het verschil tussen GHB en GBL? Mag je op straat blowen? Hoe kan ik mijn kind controleren op gebruik van drugs? Ik ben zwanger en heb pas heroïne gerookt, wat nu? Als ik als 21-jarige een joint doorgeef aan een 16-jarige, ben ik dan strafbaar? Ik wil stoppen met coke, maar hoe doe ik dat? Haldol en xtc, is dat een goede combinatie?

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen