Tijd voor MAX over de kansen en mogelijkheden van herstel na een beroerte

Array

In Nederland worden ieder jaar ruim 41.000 mensen getroffen door een beroerte. Dat komt neer op ruim 112 mensen per dag, oftewel bijna vijf per uur! Drie van de vier getroffenen overleeft de beroerte, maar meer dan 50% van hen kampt voor de rest van hun leven met blijvende beperkingen als gevolg hiervan. Beroertes vormen dan ook de belangrijkste oorzaak van invaliditeit in Nederland.

In Tijd voor Max praat Joke Bruijs openhartig over haar moeder die door een beroerte werd getroffen: ‘Toen mijn moeder jaren geleden een herseninfarct kreeg, werd ze lichamelijk totaal afhankelijk en dat heeft ze nooit kunnen accepteren. Haar geest was nog goed, maar haar lichaam een wrak. Dat maakte van haar een zure, kille vrouw…’

Tijd voor MAX, dinsdag 2 november, 17.35 uur, Nederland 2.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen