Dr. Erik Klok winnaar van NVVG-MSD Vasculaire Geneeskunde Prijs 2010

Dr. Erik Klok, internist in opleiding in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft vandaag de NVVG-MSD Vasculaire Geneeskundeprijs ontvangen voor zijn uitstekende onderzoek op het gebied van veneuze tromboembolie. Deze prijs, waaraan een geldbedrag van EUR 5000,-  is verbonden, wordt om het jaar uitgereikt aan een actieve veelbelovende jonge onderzoeker.

Prof.dr. Y.M. Smulders, internist en voorzitter van de NVVG: “Erik Klok is een jonge, enthousiaste internist met een indrukwekkend CV. Hij heeft in het onderzoek de juiste balans tussen focussering en brede toepasbaarheid gevonden. Zijn onderzoek heeft geresulteerd in een Cum-Laude-promotie op het gebied van veneuze tromboembolie.”

Zowel het onderwerp als de persoon Erik Klok nodigen uit tot voortzetting van dit belangrijke onderzoek, en omdat die intentie ook bestaat past de prijs niemand beter dan Erik Klok. Met de prijs wordt indirect ook waardering uitgesproken voor internist Dr. Menno Huisman, die deze onderzoekslijn met veel energie en succes, onder soms moeilijke omstandigheden, heeft opgebouwd. Het NVVG-bestuur wenst dhr Klok veel succes toe met de voortzetting van dit onderzoek en hopt nog vaak en veel van hem te horen.’

De Nederlandse Vereniging voor Vasculaire Geneeskunde (NVVG) en farmaceutisch bedrijf Merck Sharp & Dohme BV (MSD) hebben gezamenlijk de prijs ingesteld om het klinisch vasculair geneeskundig onderzoek in Nederland te stimuleren en de hoge kwaliteit ervan onder de aandacht te brengen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het NVVG Najaarssymposium.

Recente artikelen