Winnaars Fotowedstrijd Diabetes 24/7 bekend

Array

NS station Amersfoort heeft primeur met expositie
De winnaars van de fotowedstrijd Diabetes 24/7, een initiatief van het Platform Wereld Diabetes Dag, zijn vandaag bekend gemaakt. De jury, bestaande uit onder andere NOS- nieuwslezeres Sacha de Boer en Nederlands bekendste topfotograaf Maarten Corbijn, alias Corbino, hebben een keuze gemaakt uit de ruim 300 bijzondere en ontroerende inzendingen.

In mei ging de fotowedstrijd Diabetes 24/7 van start. Amateur- en professionele fotografen werden gevraagd alle facetten van de ziekte diabetes in beeld te brengen. Diabetes is de snelst groeiende chronische aandoening in Nederland. In Nederland hebben ruim 1 miljoen mensen diabetes.

Topfotograaf Corbino: “Voor fotografen is het een hele uitdaging om diabetes, een ziekte die vaak niet meteen zichtbaar is, in beeld te brengen. De grote diversiteit aan bijzondere, ontroerende, mooie maar soms ook schokkende beelden die zijn ingezonden, laat zien dat fotografen daar toch goed in zijn geslaagd. Juist die diversiteit maakte het voor ons als jury moeilijk om de uiteindelijke winnaars te bepalen. Alle foto’s zijn eigenlijk even indrukwekkend.”

Bijzondere expositie op NS station Amersfoort
Na de bekendmaking van de prijswinnaars zijn de winnende foto’s het eerst van 12 november tot en met 30 november te bewonderen op het NS-station in Amersfoort. Daarna volgt een reizende expositie door het hele land. Tijdens de reizende expositie worden de foto’s in onder andere ziekenhuizen en hotels geexposeerd. Alle ingezonden foto’s zijn te bekijken op www.diabetes24-7.nl.

Prijswinnaars
In alle categorieen zijn er mooie prijzen weggegeven. Winnaars in de categorie professionals namen een geldbedrag van 1.000 tot 5.000 euro in ontvangst. De overall winnaar bij de categorie professionals is Johan Bosgraaf, de overige winnaars zijn Mirjam Brinkhof, Jacques Jullens, Hadewyck Veys, Ton Bennemeer en Nicky Boeren.

De overall winnaar in de categorie amateurfotografen is Nicoline Hos. Zij krijgt een persoonlijke masterclass van topfotograaf Corbino. De overige winnaars zijn Willem Cornelissen, Marie-Noelle Delarbre, Cor Broers, Sandra van Doeselaar en Imie Nieuwland. Zij krijgen een weekendje weg en een professionele fotoworkshop aangeboden bestaande uit een dagdeel portretfotografie en een dagdeel digitale beeldbewerking.

Vanwege het grote aantal bijzondere inzendingen heeft de jury nog twee beelden uitgekozen welke een eervolle vermelding hebben gekregen. De eervolle vermeldingen zijn gegaan naar Annemike van der Meiden en Rina Bredie.

Over Diabetes 24/7

Diabetes 24/7 is een project van het Platform Wereld Diabetes Dag. Het Platform Wereld Diabetes Dag bestaat uit: Nederlandse Diabetes Federatie, Diabetesvereniging Nederland en Diabetes Fonds. Kijk op www.werelddiabetesdag.nl voor meer informatie. Voor meer informatie over de fotowedstrijd ga naar www.diabetes24-7.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen