Patiëntenregistratie en OPS-codering in de psychiatrie

Array

Regas Deutschland GmbH op de DGPPN beurs
Regas Deutschland GmbH neemt deel aan het DGPPN (Deutsche Gesellschaft für Psychiatrie, Psychotherapie und Nervenheilkunde) congres, van 24 tot en met 27 november 2010 in Berlijn. Regas stelt op stand SF4 haar nieuwe product REGAS-OPSlight* 2010/2011 voor. Deze software is speciaal ontwikkeld voor patientregistratie en levert een automatische generatie van de recentelijk in de Duitse psychiatrie ingevoerde OPS (Operationen- und Prozedurenschlüssel)-codering.

REGAS-OPSlight* 2010/2011
Aan de basis van REGAS-OPSlight* 2010/2011 ligt REGAS software. Hierin worden de primaire processen van de medische sector snel en flexibel vastgelegd. Dit betreft onder andere workflowregistratie, documentatie van in- en externe communicatie en het multidisciplinair uitvoeren van een behandel- of trajectplan.

Professor Dr. Ansgar Klimke (Chefarts Psychiatrie en Psychotherapie, Klinikum Offenbach GmbH) heeft de OPS-coderingssoftware OPSlight ontwikkeld, waarmee op basis van de in REGAS geregistreerde behandelingen de OPS-codes naar de richtlijnen van het DIMDI (Deutsches Institut für Medizinische Dokumentation und Information) automatisch gegenereerd worden. Op basis van deze codes worden de klinieken in de toekomst voor hun behandelingen betaald.

Statistieken
Het systeem is zo ontworpen dat er op elk moment een real-time weergave van de behandelingen en de bijbehorende OPS-codes gegenereerd kan worden. De software-oplossing voorziet de gebruiker van statistieken die gebruikt kunnen worden voor de optimalisatie van het (werk)proces, voor zowel het behandelende team als de patient.

REGAS-OPSlight* 2010/2011 kan worden gekoppeld aan software zoals HL7 en met alle bestaande KIS systemen. Daarnaast is het uit te breiden met diverse andere REGAS applicaties. De complete oplossing is te zien op de Regas stand (SF4), volgende week in Berlijn.

Recente artikelen