drs. J. Rietdijk wint posterprijs

Array

Het 6e Schizofreniecongres vond met 600 deelnemers plaats op 18 november in Zwolle. In de ochtend werden plenaire lezingen gehouden door  dr. J. D. Blom, mw. drs. I. Siteur, prof.dr. J. van Weeghel, prof. dr. M. van der Gaag en prof. dr. R.J. van den Bosch. In de middag nam men deel aan in totaal 34 verschillende workshops.

Aan het einde van de dag werden de 1e prijzen (€ 250,-) bekend gemaakt voor de zes wetenschappelijke en de drie zorginnovatieve posters door de voorzitter van de posterjury, mw. drs. B. van der Vleugel.

1e prijs categorie Wetenschappelijk:
‘Je bent jong en je zoekt hulp: een geval voor vroegdetectie?’  mw. drs. J. Rietdijk, MSc, psycholoog, Klinische Psychologie, VU AmsterdamUit het juryrapport: ‘Rietdijk onderstreept het belang van vroegdetectie in de tweede lijn. Retrospectief heeft meer dan de helft van de patienten voorafgaand aan de eerste psychose daar hulp gezocht. De poster laat zien hoe de ‘at risk mental’-state zich daar manifesteert. Visueel sterk door de overzichtelijke uitvoering.’

1e prijs categorie Zorginnovatie:
‘De CGT–cd  als hulpmiddel’ mw. drs. A. Nierman
Uit het juryrapport: ‘Deze poster presenteert een persoonlijke, op maat gemaakte aanvulling op Cognitieve Gedragstherapie (CGT) welke beluisterd kan worden op een cd-speler, mp-3 speler, I-pod of computer. Een hulpmiddel om juist op moeilijke momenten te herinneren wat is geleerd, tot stand gebracht door een cliente, een verpleegkundige en een psycholoog. Praktische, inspirerende en vrijwel kosteloze toepassing van nieuwere communicatiemiddelen. Posterpresentatie visueel en auditief sterk. Jury ziet graag het posteronderwerp volgend jaar terug in de wetenschappelijke categorie.’

[bron: Kenniscentrum Phrenos]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen