Oss krijgt Jong Lokaal Bokaal voor aansprekend jeugdbeleid

Array

De gemeente Oss is winnaar geworden van de Jong Lokaal Bokaal. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen Van Zanten (VWS) reikte gisteren in Utrecht de bokaal uit aan de gemeente die het meest aansprekende jeugdbeleid gericht op jongerenparticipatie heeft gevoerd.

Oss kreeg de prijs omdat ze volgens de jury “een open en leergierige gemeente is en al elf jaar een jongerenraad heeft.  Een jongerenraad die onder meer heeft gezorgd voor verruiming van de horeca-openingstijden en een goede busverbinding tussen het station en het ROC. Ook hebben ze een jongerenmagazine opgericht en hebben ze gezorgd voor een digitaal panel.”

Het is de derde keer dat de Jong Lokaal Bokaal is uitgereikt. Eerder wonnen de gemeenten Borssele en Amsterdam de bokaal. Een kleine 40 gemeenten stuurden een inzending naar de organisator van de Jong Lokaal Bokaal, de NJR. Oss rekende in de finaleronde af met Den Haag en Rotterdam.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen