Stichting Hulphond trotse winnaar ‘Grote Gift’ 3M Fonds

Array

Vanuit 77 goede doelen komt Stichting als winnaar uit de bus
3M Nederland in Zoeterwoude is onderdeel van (Minnesota Mining and Manufacturing) een internationaal technologiebedrijf dat meer dan 100 jaar bestaat en meer dan 50.000 producten levert. 3M Nederland heeft in 2008 het 3M Fonds opgericht. Daarmee ondersteunt zij goede doelen zonder winstoogmerk, die zich op een positieve manier richten op specifieke doelen binnen en ten behoeve van de Nederlandse samenleving.
De ‘Grote Gift’ is een jaarlijkse donatie van 50.000 euro aan een Goed Doel in Nederland.

Vanaf April 2010 werden de goede doelen uitgedaagd Social Media, als twitter en facebook in te zetten om een plaats in de finale te veroveren. Stemmen per internet bepaalde de voorselectie. Op dinsdagavond 23 november kwam stichting Hulphond onder de 5 finalisten als winnaar uit de bus. 250 genodigden waaronder een jury, medewerkers en relaties van 3M brachten per sms hun stem uit.

“Stichting Hulphond is een organisatie die met zeer veel passie werkt aan een structurele, duurzame zorgoplossing voor mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie. Wat de jury tevens aansprak, is dat de resultaten transparant en direct zichtbaar zijn, als straks 3 mensen met epilepsie dankzij hun seizurehond hun leven weer terug krijgen”, zegt Willem Lageweg, Directeur MVO Nederland en voorzitter Jury 3M Fonds finale.

Stichting Hulphond is trots, dankbaar en blij als winnaar van de ‘Grote Gift’ 2010 van het 3M Fonds. “Naast het feit dat wij het geld enorm goed kunnen gebruiken is het voor alle medewerkers, clienten en vrijwilligers van Stichting Hulphond een grote erkenning”, zegt Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie Stichting Hulphond. “Dat wij mogen winnen van 76 andere organisaties met stuk voor stuk geweldige doelstellingen, maakt ons bijzonder trots”, aldus Strickwold.

Stichting Hulphond zal de donatie van het 3M Fonds besteden aan de opleiding van 3 seizurehonden voor 3 mensen met epilepsie. Seizure honden leren op een alarmknop te duwen, mensen naar een veilige plaats te leiden, rollen iemand op zijn/haar zijde om tong stikken te voorkomen, brengen medicijnen of een telefoon en blijven bij iemand liggen tot hij/zij weer bijkomt. Bijzonder blijft dat seizurehonden een aanval voelen aankomen en 20 tot 30 minuten van tevoren waarschuwen. Dit voorkomt veel ongelukken en blessures. Mensen en hun omgeving met een seizurehond ervaren een drastische en structurele verandering van hun leven.

Stichting Hulphond ontvangt voor seizurehonden geen subsidie of bijdrage door zorgverzekeraars. Besparing op zorgkosten kunnen oplopen tot wel 30.000 euro per jaar.
Bron: Stichting Hulphond

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen