Masterclass Centra voor Jeugd en Gezin start 22 maart

Array

De afgelopen vier jaar hebben rond de 300 gemeenten Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s) opgericht. In 2011 zullen alle gemeenten een CJG hebben. De CJG’s gaan ook dienen als voorportaal voor de bureaus jeugdzorg, die alle overgaan van provincies naar gemeenten. Nu het huis van de CJG’s er staat en de regering doorgaat met de Centra voor Jeugd en Gezin, is het tijd voor de masterclass Leiding geven aan professionals in een Centrum voor Jeugd en Gezin.

De cursus start op 22 maart, eindigt op 5 juli 2011 en omvat twaalf bijeenkomsten. Elke bijeenkomst vindt plaats op een dinsdagmiddag van 15.00 -19.00 uur in Utrecht. De opbouw per bijeenkomst is meestal als volgt:
1. Inbreng van casuïstiek door twee van de maximaal achttien deelnemers.
2. Interactief college door een ervaren docent uit de praktijk
3. Een kleine maaltijd (snack)
4. Een training vaardigheden of een theoretisch college.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht. U arriveert in en vertrekt uit Utrecht buiten de spitsuren. De te behandelen thema’s betreffen: kennismaking en internationale ontwikkelingen, ontwikkelingen in het jeugdbeleid, doelstellingen Centra voor Jeugd en Gezin (CJG´s), het takenpakket van de CJG’s, CJG’s en financien, het schrijven van een beleidsnota, een excursie naar een CJG, CJG’s en de bureaus Jeugdzorg, CJG’s en de eerstelijn, CJG’s en inzicht in doelgroepen, verandermanagement en business cases, persoonlijk leiderschap, afsluiting en eindopdrachten van cursisten.

De leiding van de Masterclass berust bij Guus Schrijvers en bij Annemiek van Woudenberg. De laatste is auteur van het Handboek Werken aan CJG’s, grondlegger van de Amsterdamse CJG’s (die heten aldaar Ouder- en Kind Centra), directeur van de Jeugdzaak en arts Maatschappij en Gezondheid. Doet u mee aan deze Masterclass? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl, lees de uitvoerige brochure, deel uw ervaringen met leidinggevenden van andere CJG’s en doe nieuwe kennis(sen) en vaardigheden op.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen