Zorg op afstand kan uitstekende zorg zijn

Array

Telezorg (zorg op afstand) kan de kwaliteit van zorg verbeteren, kan patienten zelfstandiger en sociaal redzamer maken en kan zorgprofessionals helpen om efficienter te werken.

Deze maatschappelijke belofte moet telezorg wel waar kunnen maken en daarom is vanuit ethisch oogpunt gekeken aan welke voorwaarden telezorg moet voldoen als zij de bestaande zorg vervangt. Zo moet de eigen leefstijl van de patient niet in het gedrang komen.

Persoonlijk contact is zo’n voorwaarde. Ook moet telezorg niet leiden tot verdere overbelasting van mantelzorgers. Deze en andere voorwaarden staan in het signalement ‘Ver weg en toch dichtbij? Ethische overwegingen bij zorg op afstand’ dat het Centrum voor Ethiek en Gezondheid van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg zojuist uitbracht.

Klik hier voor het volledige rapport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen