Ziekenhuisapotheek besteedt belangrijk deel geneesmiddelenbereiding uit

Array

ZANOB (Ziekenhuisapotheek Noordoost-Brabant) gaat vanaf 30 november de aseptische bereiding van geneesmiddelen uitbesteden. Tot vandaag werden bereidingen gedaan in de bereidingsafdeling op het terrein van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Echter deze ruimte blijkt niet meer te voldoen. De ziekenhuisapotheek had gehoopt gebruik te kunnen maken van deze  gebouwen tot april 2011.  Dit is de datum dat de nieuwe bereidingslocatie van ZANOB in de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in gebruik wordt genomen.

Na overleg met de Inspectie voor de Volksgezondheid is besloten het voor toediening gereed maken van cytostatica en kunstmatige voeding uit te besteden. Het UMC St. Radboud in Nijmegen en het Catharina Ziekenhuis is Eindhoven zullen de bereidingen voor ZANOB gaan uitvoeren. De ziekenhuisapotheek doet er alles aan om de dienstverlening aan de patienten op hoog niveau te handhaven.Aan de bereiding van bijvoorbeeld chemokuren en intraveneuze voeding worden terecht strenge eisen gesteld. De oude locatie kan hier niet meer aan voldoen. Het personeel van ZANOB zal naar het UMC St. Radboud gedetacheerd worden omdat het UMC  een dergelijke productiestijging niet alleen met zijn eigen personeel kan realiseren. Vanuit het UMC St. Radboud zal transport plaatvinden naar de beide locaties van ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel.
ZANOB
De Ziekenhuisapotheek Noordoost-Brabant, ZANOB, kent een lange bestaansgeschiedenis. Op dit moment verzorgt ZANOB de geneesmiddelendistributie in ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel, het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s –Hertogenbosch en een aantal andere zorginstellingen in de regio. Er werken 150 medewerkers bij de ziekenhuisapotheek, die zich ten doel stellen patienten de beste behandeling met geneesmiddelen te geven.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen