Alle DICOM beelden snel en eenvoudig in één PACS plaatsen

Kliniek ViaSana draait een pilot met een systeem dat alle DICOM beelden, afkomstig uit andere ziekenhuizen, direct in het eigen opslagsysteem (PACS) plaatst. Het door M2Medical ontwikkelde RADunify vervangt het patientnummer van het DICOM beeld automatisch door het patientnummer uit het ZIS van ViaSana. Er is geen sprake meer van handmatige verwerking.

Efficienter werken
“De medewerkers van ViaSana zijn enthousiast, met RADunify zijn aanzienlijk minder handelingen nodig waardoor de kans op fouten lager is en er efficienter gewerkt wordt.” aldus Johan de Bruin, algemeen directeur van Kliniek ViaSana.

Verschillende systemen
Voor het maken van DICOM beelden zoals MRI scans en röntgenfoto’s worden in de zorgsector veel verschillende systemen gebruikt. Dit geeft problemen wanneer een patient naar een ander ziekenhuis gaat. Het andere ziekenhuis dient de eerder gemaakte DICOM beelden vaak op te vragen en in het eigen systeem te zetten. Doordat de systemen niet overeenkwamen konden foto’s niet direct in het eigen systeem gezet worden. Om toch DICOM beelden te kunnen bekijken was een extra tweede systeem nodig met extra handelingen voor de medewerkers tot gevolg.

Kliniek ViaSana is gespecialiseerd in verzekerde orthopedische zorg. Dit zijn behandelingen aan het bewegingsapparaat zoals: schouder, heup- en knieprothesiologi e, voorste kruisbandreconstructies en behandeling van rughernia’s. Patienten kunnen hier “de weg naar gezondheid” (in het latijn: via sana) op een snelle en aangename wijze afleggen. Dankzij de kleinschalige opzet van de kliniek kunnen zij rekenen op veel persoonlijke aandacht, kwaliteit en service.

Kliniek ViaSana
Hoogveldseweg 1
5451AA Mill

T (0485) 476 330
F (0485) 476 331

www.viasana.nl

M2 Medical is een Nederlands bedrijf dat innovatieve en vooruitstrevende automatiserings- en communicatieoplossingen ontwikkeld voor de gezondheidszorg. Ontstaan uit de behoefte van een sterk toenemend aantal zorgaanbieders heeft M2 Medical samen met haar partners een uniek concept neergezet. Hierin komt de ideale mix van haar producten, systeembeheer, applicatiebeheer en gebruikersondersteuning bij elkaar. Daardoor hoeft de zo rgaanbieder zich enkel nog bezig te houden met wat voor hem het belangrijkst is; zorg verlenen.

M2 Medical BV
Intendanceplantsoen 2
5363VZ Velp (NB)

T (0486) 451 943

www.m2medical.nl

Recente artikelen