Verwarming LUMC uitgevallen: operaties en medische verrichtingen opgeschort

0
228

In het hoofdgebouw van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is de verwarming uitgevallen. Het ziekenhuis heeft daarom alle operaties en overige medische verrichtingen moeten opschorten, zo maakte het donderdag bekend.

Patienten die nu niet kunnen worden behandeld, worden daarover persoonlijk geïnformeerd. Om patienten die op hun kamer liggen tegen de kou te beschermen, deelt het ziekenhuis extra dekens uit. Verder wordt om warmte te sparen alleen de hoofdingang gebruikt.

Door een probleem met de verwarming in Gebouw 1 van het LUMC (Hoofdgebouw) is de luchthuishouding uitgeschakeld. Hierdoor is het programma van de operatiekamers en overige medische verrichtingen (o.a. klinische dagbehandelingen) opgeschort. Patienten worden persoonlijk door de diverse afdelingen geïnformeerd. Uw bezoek aan een polikliniek ondervindt geen hinder, tenzij u hierover wordt gebeld.

In verband met warmtebehoud is het hoofdgebouw alleen toegankelijk via de draaideuren aan de voorzijde van dit gebouw. Alles wordt momenteel in het werk gesteld om het euvel zo snel mogelijk te verhelpen.

Bron: LUMC

Vorig artikelZorg op afstand voor alle SAG gezondheidscentra in Amsterdam
Volgend artikelOorzaak verwarmingsproblemen LUMC gevonden
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.