Steun de droom van Bianca Baijens: Walking on a Dream

Array

Bianca Baijens heeft jarenlang onderzoek gedaan naar baarmoederhalskanker op de afdeling Virologie van het Erasmus MC.Twee jaar geleden werd ze zelf getroffen door de ziekte, en in augustus overleed Baijens op 31-jarige leeftijd aan kanker.  Baijens werd landelijk bekend vanwege haar ontmoeting met Lance Armstrong. De zevenvoudig Tour-winnaar, die zelf kanker overwon, bezocht Baijens afgelopen zomer in Daniel den Hoed, aan de vooravond van de Tour de France.
Verwarming
Baijens maakte zich sterk voor uitbreiding van de hyperthermiemogelijkheden. Dit is een behandelvorm voor kanker, waarbij tumorcellen worden gedood door verwarming. De behandeling veroorzaakt minder bijwerkingen en is minder belastend dan chemo- of radiotherapie.

Laatste droom
Een scan kost € 1 miljoen. Sinds het overlijden van Baijens proberen nabestaanden en het Erasmus MC Vriendenfonds haar laatste droom te verwezenlijken.

Steun dit initiatief en steun Walking on a Dream. Donaties kunnen gestort worden via gironummer 2995 van het Erasmus MC Vriendenfonds, o.v.v. Walking on a Dream.

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen