Zelfverklaard esthetisch chirurg Rock G. van Haagse CityKliniek moet schade vergoeden

0
384

Gynaecoloog en zelfverklaard esthetisch chirurg Rock G. van de Haagse CityKliniek moet van de rechtbank twee van z’n slachtoffers een schadevergoeding betalen. De rechtbank heeft G. opgedragen eerst een voorschot te betalen van enkele duizenden euro’s per persoon. De advocaat van de twee vrouwen verwacht dat ze uiteindelijk ongeveer 10.000 euro per persoon krijgen uitgekeerd.

Gynaecoloog Rock G., die zich ook uitgaf als cosmetisch chirurg, was door het Medisch Tuchtcollege al uit zijn beroep gezet en sloot de kliniek. Het tuchtcollege hield G al verantwoordelijk voor meerdere mislukte borstvergrotingen. De vrouwen diemet hun verminkte borsten naar Rocky G. terug gingen, werden niet adequaat door hem nabehandeld of verwezen. Daardoor hebben de slachtoffers nog steeds pijn aan hun borsten, alsdus  advocaat van de gedupeerde vrouwen.

Justitie kreeg 120 klachten van vrouwen die verkeerd waren behandeld door Rock G., met soms gruwelijke resultaten. De man was werkzaam in de CityKliniek in Den Haag, die  op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg werd gesloten. Rock G. van de Haagse Citykliniek is uit het register voor zorgverleners (BIG) geschrapt. Hierdoor mag G. zijn beroep als arts niet meer in Nederland uitvoeren. In 2004 werd G. al eens voor een paar maanden geschorst. Hem hangt ook strafrechtelijke vervolging boven het hoofd.

De Inspectie voor de Volksgezondheid sleepte de cosmetisch chirurg voor het tuchtcollege na een groot aantal klachten over mislukte bostvergrotingen. Volgens het college is G. onzorgvuldig omgesprongen met de zorg voor zijn patienten en kan er niet op worden vertrouwd dat hij zijn vak in de toekomst wel naar behoren uit zal voeren. Na meer dan 80 klachten over de kliniek is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg vorig jaar het bevel tot sluiting gegeven. Volgens de onderzoekers werd er geen verantwoorde zorg geleverd en liep de veiligheid van patienten gevaar. In maart 2010 werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie (OM) een zaak zou gaan aanspannen.   De Advocaat van G. zei toen nog dat er een hetze tegen G. werd gevoerd door het OM.

De zelfbenoemde esthetisch chirurg G. van Citykliniek was verbaasd over alle kritiek die de afgelopen maanden op hem af is gekomen.Hij zegt nooit willens en wetens slechte behandelingen te hebben uitgevoerd. Hij betwijfelt of aantijgingen aan zijn adres wel gerechtvaardigd zijn. Naar eigen zeggen heeft hij nooit slechte behandelingen uitgevoerd. ”Vrouwen die ik twee jaar geleden nog heb behandeld, voelen nu ook ineens van alles”, zegt de arts. De gynaecocloog werd in 2004 voor zes maanden geschorst. Drie jaar eerder kreeg de arts een waarschuwing van het tuchtcollege omdat hij de diagnose baarmoederhalskanker bij een vrouw over het hoofd had gezien.

Dossier G. & Dossier CityKliniek op Medicalfacts

Vorig artikelBrainport Health Innovation Award 2011
Volgend artikelVPRO’s Labyrint: mindfulness therapie vervanging voor antidepressiva?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.