Genomineerden scriptieprijs online hulp 2010 bekend

0
226

De twee genomineerden voor de scriptieprijs online hulp 2010 zijn vandaag bekend gemaakt. Het betreffen scripties over een online interventie ter voorkoming van PTSS en online hulp voor manlijke prostituees die via internet klanten werven. De jury onder leiding van Michaja Langelaan, hoofdredacteur Psy, zal op 14 december bij een bijeenkomst van het Netwerk Online Hulp de winnaar bekend maken.  De winnende schrijver ontvangt naast de eer een geldbedrag van 1250 euro. Met de scriptieprijs stimuleert stichting E-hulp.nl dat kennis over online hulpverlening verder ontwikkeld en verspreid wordt.

Scripties
De scriptie over een online interventie ter voorkoming van PTSS beschrijft een onderzoek naar de inzet van diverse instrumenten ter vermindering van klachten na een trauma, zoals psycho-educatie, cognitieve herstructurering, stressmanagement en ontspanningsoefeningen. De andere scriptie onderzoekt de mogelijkheden van outreachend hulpverlenen via internet bij manlijke prostituees die online klanten werven.

Dit jaar is een record aantal van veertien scripties aangemeld voor de scriptieprijs online hulp. Deelname stond voor het eerst ook open voor studenten uit Belgie. De scripties zijn inhoudelijk zeer divers van aard, zoals haalbaarheidsonderzoeken naar online hulp voor doelgroepen als slachtoffers van huiselijk geweld, alleenstaande ouders en zwerfjongeren en haalbaarheidsonderzoeken voor instellingen als AMW Coevorden, SMWnwT en JAC Menen. Daarnaast werden onderzoeken aangemeld naar de tevredenheid van bezoekers van Pestweb, het belang van anonimiteit én e-health en empowerment.

Alle scripties van 2010 en de jaren ervoor zijn te bekijken via de website van e-hulp.nl.

Derde jaar
De scriptieprijs wordt voor de derde keer uitgereikt. Vorig jaar won een onderzoek naar de effecten van online informatie op maat. De prijs is een initiatief van E-hulp.nl, kennis- en adviescentrum voor online hulp. Met de prijs worden studenten gestimuleerd om onderzoek te doen naar dit vakgebied. Eerder dit jaar bracht de stichting al het Handboek online hulpverlening uit om kennis over de mogelijkheden van internet voor de hulpverlening te vergroten.

Vorig artikelKlachten psychologisch en gedragstherapeutisch aanpakken helpt
Volgend artikelSamenwerking Logis.P en McKesson Nederland B.V.
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.