Live borstoperaties op congres

Live borstoperaties op congres over Esthetische Plastische Chirurgie
Tijdens het congres ‘Aesthetic Breast Surgery’ over Esthetische Plastische Chirurgie worden door plastisch chirurgen live borstoperaties uitgevoerd in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) te Amsterdam. Door deze interactieve congresmethode worden de nieuwste behandeltechnieken onder plastisch chirurgen internationaal gedeeld. Bijzonder is dat het hier gaat om een interactief congres waarbij artsen via een live verbinding kunnen meekijken op scherm en mee kunnen discussieren tijdens de ingrepen in operatiekamers. Het congres vindt plaats op 10 en 11 december.

De Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC) organiseert voor de vierde keer het congres over Esthetische Chirurgie om wetenschappelijke kennis en expertise op dit gebied te delen. Steeds vaker gebeurt dit aan de hand van live operaties. Op vrijdag 10 december worden zeven patienten door vier plastisch chirurgen live geopereerd, afkomstig uit Spanje, Zweden en Belgie. Op zaterdag 11 december worden lezingen gehouden in het Hilton Hotel te Amsterdam om verder in te gaan op recente onderzoeken, methoden en bevindingen.

Esthetische Plastische Chirurgie maakt deel uit van de Plastische Chirurgie. Hierbij worden niet alleen cosmetische ingrepen uitgevoerd zoals borstlifts, maar ook hersteloperaties bijvoorbeeld bij aangeboren afwijkingen. De plastische chirurgie neemt op dit gebied een duidelijke plaats in door aan de hand van onderzoek en vernieuwde technieken de kwaliteit van het specialisme hoog te houden. Esthetische Plastische Chirurgie is net als andere specialismen een vak waarbij medisch specialistische kwaliteit noodzakelijk is.