Masterclass eHealth bij VU

Array

Voor de tweede keer organiseert de Vrije Universiteit Amsterdam Masterclasses eHealth, vanaf 4 februari. De Masterclasses geven u een gedegen overzicht van de mogelijkheden van eHealth. Ze bieden u inspiratie en motivatie om de volgende stap te zetten op het gebied van eHealth in uw organisatie. U kunt zich daar nu voor aanmelden.

Inleiding
In deze tijd van grote bezuinigingen krijgt ook de gezondheidszorg het weer zwaar voor de kiezen. Vele miljarden zullen moeten worden bezuinigd en volgens sommigen kan dat slechts tot gevolg hebben dat de zorg slechter of voor sommigen onbetaalbaar wordt. Maar is dat wel zo? Kunnen niet veel processen in de zorg sneller, efficienter en goedkoper zonder kwaliteitsverlies?

Het antwoord is: ja! eHealth beoogt ter vervanging of in aanvulling op bestaande zorg, het welzijn en welbevinden van patienten te optimaliseren en zorg zo efficient mogelijk aan te bieden. Ook in uw zorginstelling. eHealth is niet slechts een verzameling ICT-toepassingen, nee eHealth is zorg! eHealth kan een bijdrage leveren aan kwaliteitsverbetering en doelmatigheid van preventie en zorgtrajecten. Een ander belangrijk voordeel van eHealth is dat de patient meer mogelijkheden heeft om zicht en invloed te krijgen op zijn zorgtraject. Artsen merken iedere dag dat de patient van nu goed geïnformeerd is.

Opzet
In 5 cursusdagen zult u aan de VU op de hoogte worden gebracht van de huidige stand van eHealth in de Nederlandse zorg. Samen met zo’n 40 andere bestuurders en beleidsmakers uit de zorg en van VWS zult u kennismaken met good practices uit binnen- en buitenland.
Per cursusdag zal een ander aspect van eHealth centraal staan. Elke dag wordt voorgezeten door een expert op één van de aspecten van eHealth. Deze expert verzorgt een deel van de dag college en ontvangt relevante gastsprekers. Tijdens elke cursusdag is er ook ruimte om met de andere deelnemers na te denken over het belang van de dagonderwerpen voor de eigen instellingen.

Bekijk het programma

Startdatum:4 februari 2011 (drie wekelijks tot 29 april)
Voor wie:Bestuurders en beleidsmakers in de zorg en bij het ministerie van VWS die geïnteresseerd zijn in verantwoorde inzet van eHealth.
Aantal:minimaal 25, maximaal 40 personen
Tijd:10.00 – 17.00 uur
Locatie:VU,  Zorg en Welzijngebouw, Alma-zaal
Kosten:€ 3750,- per persoon voor de 5 Masterclasses eHealth (incl. studiemateriaal, gebruik helpdesk en lunch).
Vragen:[email protected]
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen