JBZ-cardioloog Marcel Daniëls voorzitter kwaliteitscommissie Orde

Array

De Orde van Medisch Specialisten heeft een nieuw bestuur. Een van de bestuursleden is JBZ-cardioloog Marcel Daniels die voor de komende drie jaar is benoemd tot voorzitter van de Raad voor Wetenschap, Opleiding en Kwaliteit (WOK).
In deze Raad zijn de besturen van de medisch specialistische Wetenschappelijke Verenigingen vertegenwoordigd. De WOK zet zich in voor tal van landelijke kwaliteitsprojecten. Voorbeelden hiervan zijn het model voor de kwaliteitsvisitaties, het ontwikkelen van richtlijnen, het vaststellen van indicatoren die inzicht kunnen geven in de kwaliteit van het medisch specialistisch handelen, en het vormgeven van de opleiding tot medisch specialist.  Marcel Daniels is nog tot 1 april 2011 voorzitter  van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie en combineert de functies met zijn werkzaamheden als cardioloog in het JBZ.

“De onderwerpen waar de Raad zich mee bezighoudt staan momenteel midden in de belangstelling van de maatschappij, politiek en media. Het is een uitdaging om de kwaliteit van de medisch specialistische zorg mee helpen verder te ontwikkelen”, aldus Marcel Daniels.

“Er gebeurt op dit gebied al ontzettend veel, maar dit komt niet altijd goed voor het voetlicht. Discussies over honoraria en kosten van zorg voeren de boventoon”. Een speerpunt van de kersverse voorzitter zal dan ook zijn om het denken over de inhoud en kwaliteit van de medisch specialistische zorg op díe plaats van de agenda te krijgen waar zij hoort: bovenaan.”

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen