Effectieve kortere behandeling chronische hepatitis C

Array

Chronische hepatitis C (HCV) is een infectie die chronische ontsteking van de lever veroorzaakt en kan leiden tot leverfalen. De behandeling van deze infectie is lang en zwaar voor patienten en bovendien kostbaar voor de maatschappij. Serena Slavenburg toont in haar promotieonderzoek aan dat een kortere behandeling (12-16 weken) van patienten met HCV genotype 2 en 3 die snel reageren op de therapie, even effectief is als de standaardbehandeling van 24 weken. Daarnaast blijkt uit haar onderzoek dat een hogere dosering van het geneesmiddel ribavirine meer kans op genezing geeft bij de patienten met HCV genotype 1.
Biografie
Serena Slavenburg (Nijmegen, 1981) studeerde Geneeskunde in Nijmegen. Ze verrichtte haar promotieonderzoek op de afdeling Maag-, Darm-, Leverziekten, binnen het onderzoeksinstituut Institute for Genetic and Metabolic Disease (IGMD) van het UMC St Radboud. In mei 2010 is ze gestart als ANIOS interne geneeskunde in het Kennemer Gasthuis te Haarlem.

Datum: vrijdag 7 januari 2011
Tijd: 13:00
Locatie: Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit der Medische Wetenschappen
Promovendus: mevrouw drs. S. Slavenburg
Promotors: De heer prof. dr. J.P.H. Drenth
Copromotors: De heer dr. M.G.H. van Oijen (UMCU)
Titel promotie: Hepatitis C and Ribavirin. Focus on Ribavirin as an important component in hepatitis C treatment

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen