Goede resultaten cryotherapie bij bottumoren, maar nog wel moe

Array

Voor het weghalen van een tumor is het vaak noodzakelijk dat een ruime marge gezond weefsel eveneens weggesneden wordt. Om met minder uitgebreide chirurgie toch hetzelfde oncologische resultaat te bereiken, maar met minder functionele beperkingen voor de patient, worden lokaal aanvullende behandelingen toegepast.
Cryochirurgie is een techniek waarbij vloeibaar stikstof wordt gebruikt om het omgevende weefsel te bevriezen na het weghalen van de tumor. Orthopedisch chirurg Ingrid van der Geest toont aan dat cryochirurgie tot uitstekende oncologische en functionele resultaten leidt bij verschillende goed- en kwaadaardige bottumoren.
Van der Geest onderzocht daarnaast de vermoeidheid van deze patienten. Bijna 38 procent van de patienten met goedaardige of laaggradig kwaadaardige bottumoren was ernstig vermoeid bij de diagnose. Dit percentage bleef hoog tijdens de follow-up. Deze ernstige vermoeidheid kwam het meest voor bij vrouwen. Daarnaast is het gerelateerd aan de geringe eigen beïnvloedingsmogelijkheden, verhoogde angst en pijn.

Biografie
Ingrid van der Geest (Sassenheim, 1974) studeerde geneeskunde in Nijmegen. Ze deed bovenstaand promotieonderzoek bij de afdeling Orthopedie en bij het Nijmeegs Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid van het UMC St Radboud, binnen het onderzoeksinstituut Oncologie. Ze is orthopedisch chirurg in het Radboud en vanaf juni 2011 tevens staflid Orthopedie.

Datum: woensdag 12 januari 2011
Tijd: 15:30
Locatie: Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit der Medische Wetenschappen
Promovendus: mevrouw drs. I.C.M. van der Geest
Promotors: De heer prof. dr. R.P.H. Veth, de heer prof. dr. G. Bleijenberg
Copromotors: De heer dr. H.W.B. Schreuder, de heer dr. J. A. Knoop
Titel promotie: Bone and soft tissue tumors. Results of cryosurgical treatment and quality of life studies

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen