Cao-akkoord VVT nu definitief

Er is een definitief akkoord over de CAO VVT. Nadat de leden van ActiZ en BTN al instemden met het principeakkoord hebben nu ook de achterbannen van de vakbonden, AbvaKabo FNV, CNV Publieke Zaak, NU ’91 en FBZ het akkoord goedgekeurd.

Dit betekent dat de in het akkoord opgenomen wijzigingen van de arbeidsvoorwaarden 2010 en 2011 kunnen worden doorgevoerd.

Loonsverhoging
De belangrijkste punten in de overeenkomst zijn: een structurele loonsverhoging van 2 procent over twee jaar. Daarnaast krijgen werknemers in 2010 nog een eenmalige uitkering van 0,6% en wordt in 2011 de eindejaarsuitkering met 0,5% verhoogd.

Levensfase budget
Het verlof in verband met leeftijd wordt vervangen door een persoonlijk levensfase budget voor alle werknemers. Dat betekent dat jongere werknemers extra vrije uren krijgen. Vanaf 2017 is er een gelijke regeling voor alle werknemers. Iedereen krijgt dan 35 uur extra per jaar. Werknemers kunnen gedurende hun loopbaan deze uren sparen. Ze kunnen de uren sparen in tijd of in een levensloopregeling storten en gedurende hun loopbaan benutten om extra dagen op te nemen.

Voor werknemers ouder dan 50 jaar geldt een overgangsregeling. Werknemers ouder dan 55 jaar behouden hun leeftijdsuren.

Overige regelingen
Ook zijn in de cao opgenomen een regeling voor de overgang van personeel bij aanbestedingen in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo); afspraken over de bevordering van de instroom van jeugdigen en zij-instromers; en een minimaal scholingsbudget per organisatie van 2 procent van de loonsom.

De cao heeft een looptijd van 1 maart 2010 tot 1 maart 2012.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen