Gruwelijke foto’s vuurwerkletsel in de strijd tegen meer slachtoffers

0
603

Afgelopen jaar publiceerde TC Tubantia foto’s van vuurwerkletsel, gruwelijke foto’s voor de toevallige voorbijganger maar wel met een belangrijke reden. Ook wij mochten het verhaal publiceren. Wel met de belofte ze voor Oud en Nieuw nog eens te plaatsen om andere te waarschuwen voor de vreselijke gevolgen. Bij deze dus!!  Artsen en Patiente willen anderen voor soortgelijke letsel wil behoeden. Het ongeval bij deze patiente is nadrukkelijk niet het gevolg van roekeloos gedrag maar gevolg van direct exploderend vuurwerk bij ontsteken. Plastisch chirurg Van Kooten was geschrokken van het grote aantal zeer jonge vuurwerkslachtoffers dat hij sinds 31 december onder behandeling heeft. Hij zocht afgelopen jaar de publiciteit om de effecten te laten zien van wat hij agressief en destructief vuurwerk noemt. Van Kooten hoopt dat vooral ouders er iets van leren. De redactie Tubantie heeft wel besloten de gruwelijke foto’s alleen online te publiceren: de foto’s zijn schokkend. Maar de MST-chirurgen Oscar van Kooten en Ralph de Wit vinden dat ze gepubliceerd móeten worden. In de hoop dat ouders zich voortaan wel twee keer bedenken voor ze hun kinderen met vuurwerk toestemming geven met vuurwerk aan de slag te gaan.

Hier nog meer foto’s


De foto’s zijn gruwelijk maar de realiteit. De patient van wie de verminkte hand is, heeft toestemming aan Tubantia & MedicalFacts gegeven om ze te gebruiken. Niet roekeloos gedrag maar een direct exploderende pot was de oorzaak. Zij vindt het belangrijk dat de ongelooflijke schade die vuurwerk kan toebrengen, onder de aandacht komt.

-          Patiente geeft toestemming voor de foto’s omdat zij graag anderen voor soortgelijke letsel wil behoeden; dus waarschuwing is haar motief.

Agelopen jaar was er ook in TC Tubantia een uitgebreid interview met de chirurgen.