Gruwelijke foto’s vuurwerkletsel in de strijd tegen meer slachtoffers

Array

Afgelopen jaar publiceerde TC Tubantia foto’s van vuurwerkletsel, gruwelijke foto’s voor de toevallige voorbijganger maar wel met een belangrijke reden. Ook wij mochten het verhaal publiceren. Wel met de belofte ze voor Oud en Nieuw nog eens te plaatsen om andere te waarschuwen voor de vreselijke gevolgen. Bij deze dus!!  Artsen en Patiente willen anderen voor soortgelijke letsel wil behoeden. Het ongeval bij deze patiente is nadrukkelijk niet het gevolg van roekeloos gedrag maar gevolg van direct exploderend vuurwerk bij ontsteken. Plastisch chirurg Van Kooten was geschrokken van het grote aantal zeer jonge vuurwerkslachtoffers dat hij sinds 31 december onder behandeling heeft. Hij zocht afgelopen jaar de publiciteit om de effecten te laten zien van wat hij agressief en destructief vuurwerk noemt. Van Kooten hoopt dat vooral ouders er iets van leren. De redactie Tubantie heeft wel besloten de gruwelijke foto’s alleen online te publiceren: de foto’s zijn schokkend. Maar de MST-chirurgen Oscar van Kooten en Ralph de Wit vinden dat ze gepubliceerd móeten worden. In de hoop dat ouders zich voortaan wel twee keer bedenken voor ze hun kinderen met vuurwerk toestemming geven met vuurwerk aan de slag te gaan.

Hier nog meer foto’s


De foto’s zijn gruwelijk maar de realiteit. De patient van wie de verminkte hand is, heeft toestemming aan Tubantia & MedicalFacts gegeven om ze te gebruiken. Niet roekeloos gedrag maar een direct exploderende pot was de oorzaak. Zij vindt het belangrijk dat de ongelooflijke schade die vuurwerk kan toebrengen, onder de aandacht komt.

-          Patiente geeft toestemming voor de foto’s omdat zij graag anderen voor soortgelijke letsel wil behoeden; dus waarschuwing is haar motief.

Agelopen jaar was er ook in TC Tubantia een uitgebreid interview met de chirurgen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen