3000ste bevalling in Amphia

0
450

Op 24 december 2010 vond in het Amphia Ziekenhuis de 3000ste bevalling van het jaar plaats. Om 5.29 uur kwam Nienke Kapitein, dochter en eerste kindje van vader Kapitein en moeder Verschuur uit Etten-Leur, kerngezond ter wereld. Met 3000 bevallingen in een jaar heeft het Amphia Ziekenhuis één van de grootste verloscentra van Nederland.

Het is voor het eerst dat binnen het ziekenhuis in een jaar tijd 3000 bevallingen plaats vonden. Het gaat dan om geboortes onder begeleiding van een gynaecoloog, dus op basis van medische indicatie. Het aantal bevallingen in Amphia steeg van 2767 in 2005 naar 3000 in 2010 zonder in leveren op de persoonlijke aandacht voor de patienten en de veilige omgeving. Eerder deze week werd in het ziekenhuis ook de 1000ste ruggenprik gezet bij een bevalling. Hiermee biedt Amphia een 24-uursservice aan vrouwen die zelf willen bepalen of zij gebruik willen maken van pijnbestrijding tijdens de bevalling.

De kleine Nienke (geboortegewicht 2870 gram) ontving uit handen van de verloskundigen een grote knuffel, de ouders een mooie bos bloemen. Ouders en dochter maken het goed.

Bron: Amphia Ziekenhuis

Vorig artikelTopdrukte Spoedeisende Hulp door gladheid
Volgend artikelCoeliakie wordt vaak over het hoofd gezien
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.