Els Borst verlaat NFK

0
273

Na 8 jaar treedt Els Borst per 1 januari 2011 af als voorzitter van de Nederlandse Federatie van Kankerpatientenorganisaties (NFK). Geïnspireerd en met volharding heeft Els Borst in deze 8 jaar veel voor de emancipatie van de kankerpatienten betekend. Hoe blikt ze zelf terug op haar voorziitterschap?

Als op 22 juli 2002 het tweede kabinet Kok aftreedt, weet Els Borst als ex-vice premier en ex-minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, al snel wat ze gaat doen. Ze wil haar kennis en ervaring als bewindsvrouw gaan inzetten voor de patientenbeweging. En dan speciaal voor kankerpatienten. Op 1 januari 2003 treedt Els Borst aan als voorzitter van de Nederlandse Federatie van Kankerpatientenorganisaties (NFK).

Wat heeft Els Borst voor de kankerpatientenorganisaties bereikt?
Dankzij Els Borst als voorzitster heeft de NFK veel meer bereikt dan in een pagina kan worden vermeld. Een kleine greep: de oprichting van het Nationaal Programma Kankerbestrijding (2004), de succesvolle lobby voor de vergoeding van dure geneesmiddelen (2007), het opstellen van een basisset kwaliteitscriteria voor kankerzorg (2008) en het ontwikkelen van KankerNL, een digitaal platform waar patienten elkaar kunnen ontmoeten.

Interview met Els Borst
In een interview vertelt Els Borst meer over haar beweegredenen om zich sterk te maken voor de belangen van kankerpatienten, de waarde die ze hecht aan een goede communicatie tussen behandelaar en patient en de belangrijkste boodschap die ze haar opvolger wil meegeven.

Bron: Nederlandse Federatie van Kankerpatientenorganisaties (NFK)

Vorig artikelWat cocaïne doet met je hersenen
Volgend artikelRuim tweemiljoen Nederlanders namen deel aan Herinneringsminuut
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.