Rondfladderende vleermuizen in ziekenhuis

Array

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem krijgt ook in de toekomst te maken met rondfladderende vleermuizen. In het afgelopen jaar fladderden er negen vleermuizen in het gebouw rond. Het ziekenhuis is niet bang voor gevolgen voor de volksgezondheid, omdat het al tientallen jaren in Nederland niet meer voorkomt dat de dieren rabies op patienten overdragen.

Zondag werd weer een exemplaar in het ziekenhuiscomplex ontdekt en uitgezet. ,,Het ziekenhuis ligt aan de rand van een bos en vleermuizen vliegen via kieren en openstaande ramen naar binnen. Het is zo’n groot gebouw dat het niet te vermijden is. Een vleermuis kan zich in een kier ter grootte van een 2 euromuntstuk naar binnen dringen”, aldus de woordvoerder.

Volgens het RIVM komt het overbrengen van rabies door een vleermuizenbeet niet meer voor in Nederland. Toch worden de diertjes in het ziekenhuis gelijk gevangen en uitgezet.

Bron: Trouw

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen