Inclusie ABrCt afgerond!

0
240

Door: het ABrCt team
De inclusie van Ankles Back in Control, ons onderzoek naar de preventie van enkelverstuikingen, is succesvol afgerond. Er zijn inmiddels meer dan 350 deelnemers in het onderzoek gestart. De top 5 sporten vertegenwoordigd qua aantal deelnemers zijn: volleybal (18%), voetbal (17%), hardlopen (12%), tennis (9%) en korfbal (6%). 35% van de verstuikingen is tijdens een contactmoment met een medesporter ontstaan en 65% heeft zich in de eerste maanden (para)medisch laten behandelen. Alle sporters hebben van ons een aanvullende maatregel ter preventie van een herhaalde enkelverstuiking gekregen; stabiliteitstraining (o.a. op een oefentol), een sportbrace of een combinatie van beiden. Een jaar lang wordt van alle sporters informatie verzameld tav o.a. sportbeoefening, het eventueel optreden van herhaalde enkelverstuikingen en de hiermee gemoeide kosten. Middels dit onderzoek hopen wij medio 2012 te kunnen vaststellen welke behandeling de grootste effectiviteit heeft tav het voorkomen van herhaalde enkelverstuikingen. Blijf onze site: www.anklesbackincontrol.nl in de gaten houden voor de resultaten.

Zonder alle verwijzers, sportbonden, de VSG, de KNGF, sportzorg.nl, andere betrokkenen en natuurlijk alle deelnemers was dit onderzoek niet mogelijk geweest.

Het ABrCt team wenst u een sportief en blessurevrij 2011!

Vorig artikelHeupprothese jongeren
Volgend artikelResultaten nieuw NIPO-reisonderzoek 2010 gepresenteerd door Maureen du Toit
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.