Masterclass gezondheidsrecht wekt verwondering

Array

Op 4 januari startte de 29e editie van de masterclass Gezondheidsrecht. De groep bestaat uit 25 deelnemers waaronder huisartsen, specialisten in opleiding, verpleegkundigen, paramedici, gezondheidswetenschappers en ook vier juristen. Ze komen uit alle sectoren van de  zorg: eerstelijn, ziekenhuizen, ambulancezorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg. Verder komt men uit vrijwel alle provincies.

De formule is in al die jaren dezelfde gebleven: juridische experts leggen uit hoe een wet in elkaar zit en ervaren professionals vertellen hoe ze ermee omgaan. Tussentijds en na de lezing vinden vaak felle discussies plaats.  Masterclassleider mr Ivo Sindram leidt die  op een voortreffelijke wijze. Achttien deelnemers hebben we geen plaats in deze masterclass kunnen bieden. Die doen mee aan een extra masterclass die in september 2011 van start gaat.

De grote toeloop voor de masterclass wekte verwondering binnen het Julius Centrum en leidde tot drie onbeantwoorde vragen: 1. Wordt de regelgeving zo complex dat iedere professional een halve jurist moet worden? 2. Zijn patienten zo veeleisend geworden dat professionals precies moeten weten wat hun verantwoordelijkheden wel en niet zijn? 3. Zijn wij als onderwijsaanbieders zo goed dat wij velen trekken? Wie in september wil deelnemen aan de 30e masterclass, stuurt een mail naar masterclass coördinator Petra Schimmel op [email protected]

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen