17.40 uur persconferentie RIVM over brand Moerdijk

Array

De persconferentie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de brand in Moerdijk wordt vanaf halfzes live uitgezonden op Journaal 24 Tijdens de persconferentie in Breda presenteert het RIVM de uitslagen van een onderzoek naar de roetdeeltjes die na de brand zijn vrijgekomen en het vervuilde bluswater. Er moet duidelijk worden wat er in de roetdeeltjes zat en wat dat voor de volksgezondheid betekent. Inmiddels is de lijst met gevaarlijke stoffen vrijgegeven. Daarmee werd duidelijk dat er ook 100 kg Tetrachlooretheen is de brand is verloren gegaan. Verbranding van Tetrachlooretheen levert het uiterst giftige Fosgeen op, dat in deW.O I als strijdmiddel werd gebruikt.

Burgemeester Peter van der Velden van Breda, die voorzitter van het regionaal beleidsteam Midden- en West-Brabant is, en burgemeester Brok van Dordrecht zullen het woord voeren.

De Tweede Kamer houdt waarschijnlijk donderdag een debat over de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk. De discussie wordt gevoerd met de ministers Opstelen van Veiligheid en Schippers van Volksgezondheid en staatssecretaris Atsma van Milieu. De SP, GroenLinks en Partij voor de Dieren hadden om een debat gevraagd. De overige partijen steunden het verzoek dinsdag.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen