Vooraankondiging “Participatie in de wijk; samen werken aan gedrag en gezondheid (GG)”

Array

Voorzitter Leo Kliphuis, directeur LVG en voorzitter ZiN Praat mee en laat je inspireren op 10 maart vanaf 16.30 uur te Utrecht.
Zorginspiratie Nederland (ZiN) organiseert in 2011 drie inspiratiebijeenkomsten waarin zorg- en welzijnspraktijken vertellen over hun visie en ervaringen. De eerste vindt plaats op donderdag 10 maart 2011, bij de VvAA te Utrecht en focust op bevordering van gezondheid in wijken en buurten; maatschappelijke participatie en sociale innovatie; cocreatie patiënten, verwanten, professionals.
Hoe stimuleer je enthousiasme opdat mensen hun capaciteiten optimaal gebruiken, een actieve rol spelen in de buurt en in hun werk? Wat kunnen gezondheidscentra en huisartsenpraktijken doen om hun patiënten tot groei en zingevende activiteiten te inspireren? Wat kan de lokale (deel)gemeente doen om samen met zorg- en welzijnsprofessionals een community-aanpak van de grond te tillen?
Jan Walburg, voorzitter Raad van Bestuur Trimbos Instituut spreekt over de principes van positieve psychologie waarmee zorgpraktijken en gemeenten kunnen werken aan het verbeteren van het welbevinden en de veerkracht van patiënten en burgers. Marijn Aalders, Big Move Instituut, initiatiefnemer Big Move, GG begeleider, fysiotherapeut vertelt over opvallende elementen en resultaten in de ontwikkeling en verspreiding van Big Move en de GG/ZZ visie. Hoe doe je GG? Over het nieuwe Big Move aanbod dat dit jaar binnen de GGZ wordt aangeboden.
Jacqueline van Riet, huisarts van huisartsenkliniek Utrecht Overvecht en collega’s: zorg- en welzijnsprofessionals geven opnieuw richting en inspiratie bij complexe, vastgelopen of belastende hulpverleningssituaties. Karen de Groot, projectleider van gezondheidscentrum De Roerdomp te Nieuwegein vertelt over project Zorg en Welzijn op één lijn, organisatorische integratie van wijkgerichte zorg en welzijn.
Ine Vink, psycholoog van Winnock: arbeid en zorg in een. Winnock (onderdeel van Achmea) brengt mensen met chronische klachten terug naar werk en naar een actief leven met beweging, structuur en sociale contacten, met keiharde garantie: no cure no pay. Karel Haga, projectleider Wmo deelgemeente IJsselmonde Rotterdam, vertelt over de VitaliteitsWijzer, die kwetsbare ouderen bereikt, uitgaat van wat mensen wel kunnen en op een natuurlijke wijze het gat tussen welzijn en huisarts overbrugt.
Na een eenvoudige maaltijd vindt onder leiding van ZiN-voorzitter Leo Kliphuis een openhartige dialoog met de deelnemers plaats, zodat u ook met elkaar en van elkaar leert van inspirerende ervaringen. Opgeven via http://www.zorginspiratie.nl Bijdrage in de kosten: 40 euro.

Bron: Zorginspiratie Nederland (

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen