Diagnose 2025: over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg

Array

Bezuinigingen, e-dossiers, nieuwe samenwerkingen, mondige patienten, twitter-spreekuur, zorgtoerisme en nieuwe ziektebeelden zijn slechts een greep uit de ontwikkelingen die op ons afkomen. De Nederlandse gezondheidszorg is in beweging. Staat u nog stil? Inmiddels zijn al ruim 100 experts uit alle facetten van de zorgsector betrokken bij een uitdagend visie en veranderingsproces in de Nederlandse gezondheidszorg: Diagnose 2025. En dat is slechts het begin.

De toekomst van zorg staat hoog op de agenda van ruim 16 miljoen burgers, van 1,2 miljoen zorgprofessionals, van duizenden zorginstellingen, (financiele) dienstverleners en van de lokale en landelijke politiek. Diagnose 2025 is dan ook een collectieve toekomstverkenning, geïnitieerd door het strategisch adviesbureau BeBright en de Rabobank. Naast een beschrijving van trends in de zorg, zijn er drie scenario’s ontwikkeld over hoe de zorg er in 2025 uit zou kunnen zien met als doel gezamenlijk na te denken en te anticiperen  op de toekomst.

Het Diagnose 2025 boek beschrijft de resultaten van deze verkenning. Dit boek is een must-read voor zorgprofessionals en zorgconsumenten die zich willen voorbereiden op nieuwe tijden, willen inspelen op ontwikkelingen en voorop willen lopen in innovatie.

Lezen alleen is echter niet voldoende om onze zorg op het gewenste niveau te houden. Gebruik Diagnose 2025 voor:

  • strategiebepaling en besluitvorming;
  • investeringsbeslissingen;
  • visievorming en de dialoog over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg;
  • innovatie van diensten en producten;
  • organisatieverandering & sociale innovatie.

Diagnose 2025 kan helpen om de juiste stappen te zetten op weg naar 2025. De kennis en het netwerk van Diagnose 2025 stellen we graag beschikbaar aan een ieder die wil bijdragen aan een gezond Nederland.

Meedoen? Laat van je horen via email ([email protected]), LinkedIn of live en discussieer mee over het beste behandelplan voor de Nederlandse gezondheidszorg. Bestel hier online.
Diagnose 2025. Een nieuwe diagnose voor de gezondheidszorg
Diagnose 2025. Een nieuwe diagnose voor de gezondheidszorg
Ph.A. Idenburg & M. van Schaik

Diagnose 2025: over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg. Uitgever: Scriptum, ISBN: 9789055947355. 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen