Ascom benoemt Fritz Mumenthaler tot nieuwe CEO

0
308

Mumenthaler volgt op 1 april 2011 Riet Cadonau op
Fritz Mumenthaler (52) is vanaf 1 april 2011 de nieuwe CEO van de Ascom Group. Hij neemt die taak over van Riet Cadonau, die benoemd is tot CEO van de Kaba Group. Mumenthaler is sinds 2007 Deputy CEO van de Ascom Group. Hij heeft ruime nationale en internationale ervaring en een sterke klantfocus.
Mumenthaler werkt sinds 2005 bij Ascom. Hij startte toen als algemeen directeur van de Wireless Solutions-divisie. Hij combineert deze functie sinds 2007 met die van Deputy CEO. De nieuwe CEO werkte eerder bij Siemens Building Technologies en Landis & Gyr. Mumenthaler behaalde een MBA aan de universiteiten van Bern en Neuchâtel, en tevens aan het INSEAD in Fontainebleau. Mumenthaler blijft algemeen directeur van de Wireless Solutions-divisie tot er een opvolger voor deze functie is benoemd.

Juhani Anttila, bestuursvoorzitter van Ascom Holding AG: “De raad van bestuur is zeer verheugd over de benoeming van Fritz Mumenthaler als CEO. Hij is een sterke persoonlijkheid met veel internationale ervaring en diepgaande kennis van de sector. Fritz Mumenthaler leidt sinds 2005 onze grootste divisie met veel succes. Zijn sterke klantgerichtheid biedt het benodigde momentum om de nieuwe groei- en winstdoelstellingen voor de komende jaren te implementeren. De raad van bestuur feliciteert ook Riet Cadonau met de benoeming tot CEO van de Kaba Group. Wij bedanken hem nu al voor zijn succesvolle werk als CEO van Ascom.”

Over Ascom
Ascom (Nederland) B.V. is onderdeel van de Wireless Solutions-divisie van de internationale Ascom Group, gevestigd in Zwitserland, en levert sinds 1947 totaaloplossingen voor bedrijfskritische communicatie en veiligheid. De in-huis productoplossingen voor branddetectie, beveiliging, (zorg)communicatie en alarmering stellen bedrijven en instellingen in staat kritische informatie te ontvangen van mensen en systemen, en bewerkstelligen een snelle reactie en actie. Centraal bij het ontwerp van de oplossingen staan de behoeften van de klant om een sluitend advies en een passend totaalconcept te realiseren. Hierdoor ontstaat een omgeving die efficientie, veiligheid en betrouwbaarheid biedt. Na implementatie zorgt Ascom – preventief, maar ook correctief – voor continuïteit van de systemen. Door medewerkers te trainen en de systemen steeds aan te passen aan de laatste ontwikkelingen en eisen, ontstaat een langdurend partnership.

Vorig artikelKPN, E-consult, Wifi en tablets in buitenland
Volgend artikelMRI-scan kan slaagkans “stoppen met roken” inzichtelijk maken
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.