Negen ton beschikbaar om mensen met autisme aan het werk te helpen

0
223

Autisme werkt wel!
Negen ton wordt beschikbaar gesteld om projecten te steunen die mensen met autisme aan het werk moeten helpen. Want autisme werkt wel! Dat vinden althans Start Foundation en het Fonds Psychische Gezondheid. Zij slaan de handen ineen om meer mensen met autisme aan een (betaalde) baan te helpen. Hiervoor ondertekenden de voorzitters van beide organisaties op 28 januari 2011 het convenant Autisme en Werk.

Ongeveer 160.000 Nederlanders hebben een vorm van autisme. 82% van hen heeft geen baan. Ongeveer de helft van alle volwassenen met autisme ontvangt een Wajong uitkering. Maar liefst 60% van de leerlingen met autisme in het mbo valt uit. Ten onrechte wordt er meestal gekeken naar wat iemand met autisme niet of minder goed kan. Maar een bovengemiddeld concentratievermogen, oog voor detail of logisch denken van deze mensen zijn juist nuttige vaardigheden!

Prof. dr. Pauline Meurs, voorzitter Fonds Psychische Gezondheid: “Wij vinden dat regulier werk, een normale betaalde baan, haalbaar moet zijn voor iedereen. Nu hebben te weinig mensen met autisme passend werk. We zitten in een impasse.”
Mr. Anton Westerlaken, voorzitter Start Foundation: “Met vernieuwende projecten, een frisse wind en de nodige centen hopen we de impasse te doorbreken. Samen kunnen we bewijzen dat autisme wel werkt.”

Het Fonds Psychische Gezondheid en Start Foundation gaan op zoek naar vernieuwende initiatieven om mensen met autisme aan het werk te helpen en om de overgang van school naar werk te verbeteren. Organisaties die vernieuwende plannen hebben, kunnen vanaf 1 februari 2011 op www.autismewerktwel.nl een projectvoorstel indienen. Op de website is ook alle informatie over het programma te vinden. De beste projectvoorstellen krijgen de kans om het voorstel uit te werken.

Het Fonds Psychische Gezondheid is een onafhankelijk goed doel en zet zich in voor mensen met psychische problemen. Het Fonds geeft onder andere voorlichting en subsidieert onderzoek en projecten in de zorg. Maatschappelijk investeerder Start Foundation ondersteunt en initieert vernieuwende experimenten en ondernemingen in Nederland die er voor zorgen dat mensen met minder kansen ook aan het werk komen.

Bron: psychischegezondheid.nl

Vorig artikelNieuw centrum voor slaapstoornissen
Volgend artikelDerde van ziekenhuizen nog niet ‘legionellaproof’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.