DiabetesDossiers.nl: nieuw kennisportaal voor zorgprofessionals

Array

Op 2 februari 2011 lanceerden het Diabetes Fonds en de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) diabetesdossiers.nl, een website over diabetes voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met diabetes. Informatie die over honderden websites verspreid staat, is hier inzichtelijk per onderwerp te vinden. Zorgprofessionals van internist tot dietist kunnen op diabetesdossiers.nl terecht.

Informatie die over honderden websites verspreid staat, is hier inzichtelijk per onderwerp te vinden. Zorgprofessionals van internist tot dietist kunnen op diabetesdossiers.nl terecht.
Op het nieuwe online portaal www.diabetesdossiers.nl … staan verschillende ‘dossiers’ over diabetes. Per dossier geeft de site een actueel overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over preventie, behandeling en onderzoek. Op de site staan nieuwsberichten, rapporten, evenementen, samenvattingen en resultaten van onderzoek. Vakinhoudelijke medewerkers van het Diabetes Fonds en de NDF verzamelen relevante informatie over diabetes en zetten deze op de website. Het doel van DiabetesDossiers is dat bijvoorbeeld een internist meteen ziet dat een nieuw middel op de markt komt, een praktijkondersteuner dat een nieuw online hulpprogramma beschikbaar is en een dietist dat er een nieuwe voedingsrichtlijn is. Zij kunnen vervolgens hun patienten optimaal informeren over de nieuwste kennis op diabetesgebied.

Inge de Weerdt, directeur van de NDF: “Het aantal mensen met diabetes in Nederland groeit met 71.000 per jaar. Bovendien krijgen mensen gemiddeld op steeds jongere leeftijd diabetes. Willen we deze toename indammen, dan zijn preventie en goede zorg noodzakelijk. Inzicht hebben in succesvolle leefstijlinterventies, actuele ontwikkelingen, diverse behandelingen én het delen hiervan via DiabetesDossiers, zijn waardevol voor de zorgprofessional.” Dries Hettinga, hoofd Kennis & Onderzoek van het Diabetes Fonds: “Er wordt veel onderzoek gedaan, daar komt veel kennis uit voort en daarvan komt te weinig bij zorgverleners terecht. Zij moeten doelgericht hun praktische informatie kunnen vinden. Het Diabetes Fonds financiert onderzoek met als doel een goede behandeling voor mensen met diabetes. Daarom willen we helpen de opgedane kennis naar de praktijk te brengen.”

Bron: NDF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen