Utrecht Life Sciences van start

Array

Strategische alliantie Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht en Danone voor Life Sciences
Maandag 7 februari start de officiele samenwerking tussen de verschillende instellingen en bedrijven die zich in de regio Utrecht bezig houden met Life Sciences: Utrecht Life Sciences. De Utrechtse organisaties hopen door de bundeling van expertise in de toekomst belangrijke doorbraken mogelijk te maken op het gebied van de humane en veterinaire geneeskunde.

Utrecht Life Sciences denkt door het samenbrengen en het leggen van dwarsverbanden tussen onderwijs, ondernemers en fundamenteel, translationeel en klinisch onderzoek van belangrijke meerwaarde te zijn voor toekomstige innovaties. Zij doet dit door het creeren van het optimale klimaat voor en het stimuleren van netwerken en kennisuitwisseling op de grensvlakken van de levenswetenschappen. Hiermee hoopt Utrecht Life Sciences als vliegwiel te fungeren voor een steeds grotere groep van regionale, nationale en internationale partners.

Thema’s
Utrecht Life Sciences heeft gekozen voor twee thema’s. ‘Public Health’ richt zich onder andere op ziekten die van dier op mens overgaan, de zogenoemde zoönosen. Tevens omvat dit thema aandoeningen aan het vatenstelsel en een scala aan immunologische aandoeningen zoals allergieen. Het tweede thema is ‘Cancer, Regenerative Medicine & Stem Cells’, dat focust op de biologie van kanker en stamcellen en klinisch onderzoek gericht op de ontwikkeling van nieuwe behandelingen gebaseerd op stamcellen. Hiertoe zal vanuit het Hubrecht Instituut en het UMC Utrecht samen met de andere partners, een landelijk kenniscentrum voor toponderzoek aan stamcellen worden opgericht.

Partners
Utrecht Life Sciences bouwt voort op de kennis en ervaring die de afgelopen tien jaar zijn opgedaan in het kader van het Utrechtse Academisch Biomedisch Centrum. Het is een initiatief van de Universiteit Utrecht, het Universitair Medisch Centrum Utrecht, de Hogeschool Utrecht en Danone. De andere partners zijn: het Hubrecht Instituut voor Ontwikkelingsbiologie en Stamcelonderzoek (KNAW), Genmab, GlaxoSmithKline, Immuno Valley, TNO en Utrecht Holdings. Utrecht Life Sciences wordt ondersteund door de Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht en de Taskforce Innovatie Regio Utrecht. De strategische partners in onderwijs, onderzoek en ondernemerschap zijn allen gevestigd op het Utrecht Science Park.

Kick off
De kick off is op 7 februari om 15.00 uur in het Innovatiecafé in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Prof. dr. Frans Nauta is één van de sprekers. Hij zal de partners van Utrecht Life Sciences ‘survival tips for beginners in innovation networks’ geven.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen