Curator ziet mogelijkheden voor doorstart failliet Infotechnology

Array

Automatiseerder Infotechnology uit Hillegom is failliet. Voor 45 man is ontslag aangevraagd. Curator Mark Aukema van RWV Advocaten uit Alkmaar ziet goede mogelijkheden voor een doorstart. Er bestaat volgens hem genoeg belangstelling voor een overname van de boedel. In verband met het maatschappelijke belang, het beheren van elektronische patientendossiers, wordt de dienstverlening ondanks het faillissement voortgezet. Partijen als Nictiz en Nivel maken zich geen grote zorgen over de toekomstige continuïteit.

Het Nationaal ICT-instituut in de zorg (Nictiz) heeft contact gehad met Infotechnology en de gebruikersvereniging van de huisartsen. Een woordvoerster stelt dat de automatiseerder heeft aangegeven bij een faillissement er alles aan te doen om te zorgen dat de continuïteit in de dienstverlening is geborgd, en de zorgverleners niet zullen worden geconfronteerd met ‘zwarte schermen’.

Het Nivel (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) maakt zich ook geen grote zorgen over de teloorgang van Infotechnology. Het onderzoeksinstituut sloot in april 2010 een samenwerkingsverband met de Hillegomse onderneming in het kader van het Surveillance Netwerk Nederland (Sunn). Dit netwerk heeft tot doel om continu onderzoeksgegevens te leveren over de zorg die Nederlandse huisartsen aan patienten verlenen. De rol van Infotechnology als gegevensbeheerder kan eenvoudig door een andere marktpartij worden overgenomen, meldt een zegsman van Nivel.

Volgens curator Aukema is in overleg met eigenaar Peter Groothuis, een aantal crediteuren, huisartsen en de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV). Er is afgesproken dat het beheer op afstand voort wordt gezet. Het maatschappelijk belang voor het blijven beheren van elektronische patientendossiers speelt hierbij een rol. In het kader hiervan is een onderlinge kostenverdeling overeengekomen.

Infotechnology levert diensten op ict- en financieel-administratief gebied aan huisartsen en andere zorgverleners, zoals instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (ggz’s) en scholen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het centraal hosten van huisartseninformatiesystemen, zoals Omnihis, Mira en Microhis.De elektronische patientendossiers in huisartsenpraktijken zijn een belangrijke bron van informatie over gezondheid en ziekten en over het functioneren van de huisartsenzorg. Het is dus van belang dat voorlopig de beheerdienst operationeel blijven.


Infotechnology was al jarenlang als Application Service Provider actief binnen de zorg, levert diensten op ICT- en financieel administratief gebied aan huisartsen en andere zorgverleners en is gespecialiseerd in het centraal hosten van HIS (Huisartsen Informatie Systeem)- applicaties. Application Service Provider Infotechnology richtte zich met innovatieve producten en diensten op het creeren van veilige digitale werkplekken en neemt de automatisering en het beheer over hard- en software van zorgverleners, scholen, instellingen en bedrijven volledig uit handen. Naast veilige dataopslag en applicatiebeheer biedt Infotechnology slimme oplossingen voor elektronische patienteninformatie en declaratieverkeer die het werken makkelijker, efficienter en veiliger maken. De dienstverlening van Infotechnology voldeed geheel aan de eisen van het ministerie van VWS en het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (NICTIZ ).

Zodra er meer bekend is, zullen wij u nader informeren.

Voor nadere inlichtingen:

Curator Mr. Aukema
RWV Advocaten
071 – 7502245

Bron: Infotechnology, Webwereld & Computable

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen