Hoe zorgen we voor onze ouderen?

Op Deeljezorg.nl besteden we de komende tijd extra aandacht aan een groeiend probleem: de zorg voor onze ouderen. Hoe willen we dat onze (groot)ouders verzorgd worden? En hoe wil je de zorg graag regelen als jezelf ouder wordt? Berichten over luierdagen, overbelaste mantelzorgers, vereenzaming van ouderen en oplopende zorgkosten stemmen niemand vrolijk.

Op vele plekken op Deeljezorg.nl zijn, vanuit verschillende invalshoeken, de discussies over de toekomst van de ouderenzorg al losgebarsten. Belangrijk is dat we jouw argumenten ook horen. Want als je de discussie alleen aan de professionals overlaat is de kans groot dat de wensen van de (toekomstige) klanten uiteindelijk onvoldoende worden gehoord.

Vandaar dat het de hoogste tijd is om alle wensen, knelpunten, oplossingen, ervaringen en ideeen over de toekomst van de ouderenzorg met elkaar te delen. Want grote veranderingen in de thuiszorg en de verpleeg- en verzorgingshuizen gaan langzaam dus het is de hoogste tijd voor actie.

Nieuwe ideeen gezocht
Samen met belangenbehartigers, waaronder de Zorgbelangorganisaties, kunnen we dan gaan werken aan een ouderenzorg waar iedereen zich beter bij voelt. Zowel ouderen zelf en hun kinderen, als de mensen die werken in de thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen en welzijnsinstellingen.

Sluit je aan bij een van de vele groepen die met ze zorg rond ouderen te maken hebben, zoals Mantelzorg, Slimme Zorg, Toekomstdebat over de zorg, Pgb-platform, Alzheimer en Ikzouwillendat, een overzicht is te vinden op http://deeljezorg.nl/over/djz-en-ouderenzorg/

Benieuwd naar wat de Zorgbelangorganisaties allemaal al doen als het gaat om de ouderenzorg? Kijk op http://deeljezorg.nl/over/zorgbelang-en-ouderenzorg voor de voorbeelden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen