Reinier de Graaf kiest voor “Infrastructure as a service” van Databasement

0
324
Foto (c) Daphne Zuiderwijk

Het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft onlangs een overeenkomst getekend met Databasement, sinds januari 2011 onderdeel van Proact, en Inframotion om een ‘Infrastructuur as a service’ op te zetten. Met deze overeenkomst heeft Reinier de Graaf zich voor de komende vijf jaar van een volledig gehoste en beheerde server en storage infrastructuur vanuit een tweetal beveiligde datacenters verzekerd.

De te leveren diensten zijn primaire storage, archivering en backup. Inframotion, verantwoordelijk voor de serverinfrastructuur, levert de beheerde virtuele server en werkplekcapaciteit op basis van de virtualisatietechnologie van VMWare. Door datareplicatie tussen de datacenters beschikt het ziekenhuis tevens over de mogelijkheid om uit te kunnen wijken naar een tweede locatie.

Het afnemen van diensten op basis van ‘Infrastructure as a Service’ (IaaS) biedt het ziekenhuis flexibiliteit en schaalbaarheid op het gebied van de IT-infrastructuur. In plaats van investeren in eigen hardware neemt Reinier de Graaf managed diensten af met garanties op beschikbaarheid.

Uniek aan de oplossing is dat alle diensten op basis van ‘pay per use’ worden afgenomen. Tegen vaste en voorspelbare kosten per maand houdt het ziekenhuis grip op de IT-kosten. Reinier de Graaf wordt middels deze samenwerking letterlijk ontzorgd op het gebied van IT-infrastructuur.

Tjeerd Bloembergen, voormalig Managing Director van Databasement en hedendaags Director for Business Unit Benelux & Spain Proact Group, is tevreden met de overeenkomst: “Deze overeenkomst bevestigt dat niet alleen ondernemend Nederland, maar ook de ziekenhuiswereld toe is aan een oplossing als ‘infrastructure as a service’. Het is niet langer een utopie om infrastructuur af te nemen op dezelfde manier als je water uit de kraan haalt.”

Over Reinier de Graaf (www.rdgg.nl)
De Reinier de Graaf Groep is een algemeen ziekenhuis dat zich richt op de inwoners van Delft, het Westland, Voorburg, Rijswijk, Den Haag-zuidwest en de plaatsen Pijnacker, Nootdorp en Ypenburg: een gebied waar ruim 300.000 mensen wonen en werken.

Tot de Reinier de Graaf Groep behoren de ziekenhuizen in Delft en Voorburg, het Behandelcentrum Westland in Naaldwijk en het Gezondheidscentrum De Reef in Ypenburg. De Reinier de Graaf Groep maakt deel uit van de STZ; Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen. Dit is een samenwerkingverband van topklinische opleidingsziekenhuizen die hooggespecialiseerde zorg kunnen verlenen. www.rdgg.nl


Over Databasement (www.databasement.eu)

Databasement is een van de grootste leveranciers van datamanagementoplossingen en -diensten in de Benelux en is in januari 2011 overgenomen door Proact Group. Databasement werkt vanuit haar oorsprong met een unieke hybride business aanpak die organisaties de vrijheid van keuze geeft om de IT-infrastructuur zelf in eigendom te hebben of deze geheel of gedeeltelijk uit te besteden door gebruik te maken van haar cloud services. Databasement verzorgt hierbinnen op uiterst professionele wijze de transitie en migratie zodat stap voor stap de IT-infrastructuur kan worden aangepast totdat de juiste combinatie van interne IT-infrastructuur en interne of externe cloud services is bereikt.

Bron: RDGG